75 years of activity

LADO i Neli Andreeva povodom predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije

Svečanim koncertima u Beču, Pragu, Münchenu i Bratislavi, Ansambl LADO obilježio je početak hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije u siječnju ove godine.

Zbog sprečavanja širenja pandemije korona virusom odgođen je koncert Orkestra Ansambla LADO u Bugarskoj na kojem je posebna gošća trebala biti Neli Andreeva, jedna od najistaknutijih solistica bugarskog nacionalnog folklornog ansambla Filip Kutev.

Zahvaljujući želji i entuzijazmu Ladovih umjetnika i Neli Andreeve za upoznavanjem građana Bugarske s hrvatskom tradicijskom kulturom, suradnja se nastavila digitalnim putem. Ladovi glazbenici snimili su glazbu na pjesmu Siniše Leopolda „Oj, ti bela zorja“ koju je otpjevala upravo Neli Andreeva. Video je objavljen na službenom YouTube kanalu Ansambla LADO.

„Nadamo se da ćemo nakon stabiliziranja cijele situacije u bližoj budućnosti realizirati planirani koncert u Sofiji i suradnju sa solisticom svjetskog glasa Neli Andreevom, te da ćemo imati prilike bugarskoj publici prikazati bogatstvo hrvatske tradicijske glazbe.“, rekla je ravnateljica Ansambla LADO Ileana Jurin Bakotić

Uz spomenuti koncert u Bugarskoj, odgođeni su i Ladovi nastupi koji su se povodom predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije trebali održati na Malti, Cipru, Poljskoj i Mađarskoj. Održane koncerte u Beču, Pragu, Münchenu i Bratislavi financijski je podržalo Ministarstvo kulture.

Trg Republike Hrvatske 6a, 10000 Zagreb, Croatia

OIB: 28251263363

MB: 3213862

Tel: +385 1 4828 472, 4828 473; Fax: +385 1 48 28 474

E-mail: lado@lado.hr

IBAN: HR6123600001101270924, Zagrebačka banka


Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." - Zvonimir Ljevaković