75 years of activity

Koncert Borna Šercar's Jazziana Croatica feat. LADO uveličat će Svjetski dan glazbe

Borna Šercar's Jazziana Croatica feat. LADO nakon promocije albuma „Untamed“, održane u Tvornici Kulture u sklopu JazzHR festivala, nastavljaju dalje s ljetnom koncertnom turnejom. Ovaj umjetnički kolektiv svoj novi nastup imat će u sklopu kulturno-zabavnog programa „Iznad Zagreba“, u utorak 21. lipnja 2022. u 19 sati na Medvedgradu.

Nastupom će Borna Šercar's Jazziana Croatica feat. LADO, osim što sudjeluju u spomenutom kulturnom programu, svojom izvedbom uveličati i Svjetski dan glazbe. Koncertom će i dalje promovirati novoobjavljeni nosač zvuka „Untamed“ te pokazati kako na sceni funkcionira ova neodoljiva sinergija jazz i etno glazbe. Ovim koncertom umjetnički kolektiv podržao je i projekt „Iznad Zagreba“, koji je namijenjen svima koji vole boraviti u prirodi, a imaju sklonost prema kulturnim sadržajima. Cilj projekta je brendiranje Medvedgrada kao jedne od najpoželjnijih destinacija u Zagrebu putem različitih kulturnih, društveno odgovornih, gastro i sportsko-zabavnih događanja. Na koncertno događanje osvrnula se Ileana Jurin Bakotić, ravnateljica Ansambla LADO: „Veselimo se koncertu na Medvedgradu 21. lipnja, upravo na Svjetski dan glazbe. Ovaj projekt poseban je po tome što će predstaviti nova glazbena djela autora Borne Šercara. Ansambl LADO kao jedini nacionalni profesionalni folklorni ansambl u Hrvatskoj čuva od zaborava bogatu Hrvatsku plesnu i glazbenu tradiciju, a ovaj projekt čuva od zaborava poznate i manje poznate Hrvatske legende.“

Na umjetnički aspekt ovog koncerta osvrnuo se i umjetnik Borna Šercar, koji je idejni začetnik spajanja hrvatskog melosa i etna s jazz izričajem. O svom šestom albumu s Jazzianom Croaticom, koji je ovoga puta ugostio LADO: „Spojili smo Jazzianu i tradicijski pristup Lada glazbi te dobili jedan poseban projekt baziran na odličnim skladbama i legendama koje oživljavaju priče Ivane Brlić Mažuranić i druge mitske priče i legende. Ovo je naš autohtoni hrvatski produkt koji publici prenosi jedan jedinstveni snažan doživljaj“.

Cijena ulaznice za koncert iznosi 70 kuna, a ulaznice su dostupne preko sustava Entrio.hr. Organiziran prijevoz do Medvedgrada naplaćuje se posebno.

Trg Republike Hrvatske 6a, 10000 Zagreb, Croatia

OIB: 28251263363

MB: 3213862

Tel: +385 1 4828 472, 4828 473; Fax: +385 1 48 28 474

E-mail: lado@lado.hr

IBAN: HR6123600001101270924, Zagrebačka banka


Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." - Zvonimir Ljevaković