Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske
74 godine djelovanja

Zagreb

KORACIMA BAŠTINE

Koncert hrvatske zaštićene nematerijalne kulturne baštine u organizaciji Posudionice i radionice narodnih nošnji

Nematerijalna kulturna baština poseban je dio tradicijske kulture upravo zbog svoje neopipljivosti. Radi se o naučenim umijećima koja se ne mogu sačuvati u muzejskim zbirkama, već žive u kolektivnoj svijesti društva. Stoga su ovakvi koncerti prvenstveno zahvala svim pojedincima i društvima koja se trude održati znanje o određenom kulturnom dobru, a zatim i poticaj ostalima da se s istim upoznaju i prenose ga dalje.

Koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu Posudionica i radionica narodnih nošnji želi prikazati nematerijalna dobra hrvatske tradicijske kulture koja su uvrštena na UNESCO-voj Reprezentativnoj listi nematerijalne kulturne baštine čovječanstva te na Listi zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Različiti oblici tradicijskog pjevanja, plesa i sveukupnih tradicijskih običaja zaživjet će na pozornici početkom listopada u najljepšim primjercima narodnih nošnji Hrvatske. Uz najbolja kulturno-umjetnička društva Zagreba i Hrvatske koji su čuvari određenih nematerijalnih kulturnih dobara program će uveličati i Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske, Lado.

Ulaznice u prodaji po cijeni od 50,00 kuna. Informacije na broj 01/660 1514

Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." Zvonimir Ljevaković