Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske
75 godina djelovanja

Zagreb - ODGOĐENO

Zajednički nastup Ansambla LADO, Jazz orkestra HRT-a i Sudar Percussion ansambla u Lisinskom odgođen je. Novi termini bit će objavljeni uskoro, a kupljene ulaznice vrijedit će za nove termine.

Povrat novca za kupljene ulaznice vrši se na mjestu gdje je ulaznica i kupljena: na blagajni Lisinskog - od utorka, 14. travnja ili na www.ulaznice.hr, odnosno potrebno je poslati e-mail na podrska@ulaznice.hr.

SUDAR TRADICIJA

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije i Sudar Percussion ansambl kroz novo i inovativno ruho predstavljaju raznolikost i ljepote tradicijske glazbe s područja cijele Hrvatske na dosada neviđen način. Tako će se kroz više od deset skladbi u aranžmanima Marka Firsta, Aleksandra Vešića, Ivane Kuljerić Bilić i Zorana Šćekića, moći čuti karakteristične vrste pjevanja pojedinih hrvatskih regija poput istarskog tarankanja, ojkanja, klapskog pjevanja i dr.

U središtu projekta su, uz hrvatske tradicijske instrumente i vokale umjetnika Ansambla LADO, različite vrste udaraljki na kojima sviraju članovi Sudar Percussion ansambla, kao i specifični instrumenti izvrsnog Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije.

Cilj je približiti tradicijsku glazbu svim generacijama na jedinstven način i karakterističnim zvukom povezati 40 glazbenika triju različitih ansambala.

Matineja je namijenjena srednjoškolcima i učenicima od 5. do 8. razreda osnovne škole. Dolazak učenika može se rezervirati na e-mail antonijapetric91@gmail.com

Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." Zvonimir Ljevaković