Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske
74 godine djelovanja

Zagreb

LADO NA MAŽURANCU

Festival „LADO na Mažurancu“ prvi je festivalski projekt Ansambla LADO kojim se želi revitalizirati područje parka Mažuranca kroz kulturnu ponudu jedinog profesionalnog folklornog ansambla u Hrvatskoj te s građanima i posjetiteljima Zagreba ispratiti ljeto i dočekati jesen na otvorenome.

Cilj je pretvoriti festival u jedno od rujanskih događanja u glavnome gradu kojim bi se, kroz nastupe, projekcije, prezentacije i radionice posjetitelji festivala upoznali s dugim i plodonosnim djelovanjem ove jedinstvene kulturne ustanove.

Za vrijeme festivala, 16. i 17. rujna 2021., LADO će građanima, posjetiteljima i turistima kroz suradnju s drugim institucijama i umjetnicima pokazati djelić svog umjetničkog izražaja. Ulaz je slobodan uz poštivanje svih epidemioloških mjera prema uputama nadležnih institucija.

Projekt je podržala i Turistička zajednica grada Zagreba, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Zagreba.

.

Događanjima u parku Mažurancu posjetitelji će moći prisustvovati sukladno propisanim protuepidemijskim mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Ansambl LADO je za posjetitelje festivala osigurao 100 sjedećih mjesta u ograđenom dijelu parka ispred pozornice sukladno važećim protuepidemijskim mjerama. Na ulazu u ograđeni dio posjetitelji su dužni predočiti važeću EU digitalnu COVID potvrdu o cijepljenju, testiranju i/ili preboljenju bolesti COVID-19.

Posjetitelji će moći napraviti i brzi antigenski test na punktu koji će se nalaziti u dvorištu Ansambla LADO.

Djeca mlađa od dvanaest godina koja će festivalska događanja u parku Mažurancu i prostorijama Ansambla LADO posjetiti u pratnji roditelja/skrbnika koji posjeduju EU digitalne COVID potvrde izuzeta su od obveze posjedovanja EU digitalne COVID potvrde.

U slučaju lošeg vremena događanja i koncerti čije je održavanje predviđeno na otvorenoj pozornici na Mažurancu održat će se u dvorani Ansambla LADO uz obavezno predočenje EU digitalne COVID potvrde.

DETALJI - www.lado.hr/festival

PROGRAM, 16.9.2021.

10:00

Ansambl LADO

Radionica rukotvorina

11:30

Ansambl LADO

Plesna radionica

11:30

Ansambl LADO

Posjet fundusu narodnih nošnji

12:30

Ansambl LADO

Posjet fundusu narodnih nošnji

13:00

Ansambl LADO

Prezentacija tradicijskih glazbala

14:00

Etnografski muzej Zagreb

Radionica za školarce iz susjedstva

17:00

Etnografski muzej Zagreb

Stručno vodstvo kroz izložbu Kapa dolje

17:20

Akademija dramske umjetnosti

Projekcija dokumentarnog filma „70“

18:00

Mažuranac

LADO Hop to the Top - vježbanje uz Ladove umjetnike

18:30

Akademija dramske umjetnosti

Projekcija dokumentarnog filma „70“

19:30

Mažuranac

Vokalno-instrumentalni koncert Ansambla LADO

21:00

Mažuranac

Večernji koncert – Klapa Cesarice

22:00

Mažuranac

Borna Šercar’s Jazziana Croatica feat. LADO

Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." Zvonimir Ljevaković