Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske
74 godine djelovanja

Zagreb

U petak 17. rujna, događanja i koncerti čije je održavanje predviđeno na otvorenoj pozornici na Mažurancu, zbog kiše će se održati u dvorani Ansambla LADO.

Festival „LADO na Mažurancu“ prvi je festivalski projekt Ansambla LADO kojim se želi revitalizirati područje parka Mažuranca kroz kulturnu ponudu jedinog profesionalnog folklornog ansambla u Hrvatskoj te s građanima i posjetiteljima Zagreba ispratiti ljeto i dočekati jesen na otvorenome.

Cilj je pretvoriti festival u jedno od rujanskih događanja u glavnome gradu kojim bi se, kroz nastupe, projekcije, prezentacije i radionice posjetitelji festivala upoznali s dugim i plodonosnim djelovanjem ove jedinstvene kulturne ustanove.

Za vrijeme festivala, 16. i 17. rujna 2021., LADO će građanima, posjetiteljima i turistima kroz suradnju s drugim institucijama i umjetnicima pokazati djelić svog umjetničkog izražaja. Ulaz je slobodan uz poštivanje svih epidemioloških mjera prema uputama nadležnih institucija.

Događanjima u parku Mažurancu posjetitelji će moći prisustvovati sukladno propisanim protuepidemijskim mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Ansambl LADO je za posjetitelje festivala osigurao 100 sjedećih mjesta u ograđenom dijelu parka ispred pozornice sukladno važećim protuepidemijskim mjerama. Na ulazu u ograđeni dio posjetitelji su dužni predočiti važeću EU digitalnu COVID potvrdu o cijepljenju, testiranju i/ili preboljenju bolesti COVID-19.

Posjetitelji će moći napraviti i brzi antigenski test na punktu koji će se nalaziti u dvorištu Ansambla LADO.

Djeca mlađa od dvanaest godina koja će festivalska događanja u parku Mažurancu i prostorijama Ansambla LADO posjetiti u pratnji roditelja/skrbnika koji posjeduju EU digitalne COVID potvrde izuzeta su od obveze posjedovanja EU digitalne COVID potvrde.

U slučaju lošeg vremena događanja i koncerti čije je održavanje predviđeno na otvorenoj pozornici na Mažurancu održat će se u dvorani Ansambla LADO uz obavezno predočenje EU digitalne COVID potvrde.

DETALJI - www.lado.hr/festival

PROGRAM, 17.9.2021.

10:00

Ansambl LADO

Radionica rukotvorina

11:30

Ansambl LADO

Plesna radionica

11:30

Ansambl LADO

Posjet fundusu narodnih nošnji

12:30

Ansambl LADO

Posjet fundusu narodnih nošnji

13:00

Ansambl LADO

Prezentacija tradicijskih glazbala

14:00

Etnografski muzej Zagreb

Radionica za školarce iz susjedstva

16:00

Ansambl LADO

LADO Hop to the Top - vježbanje uz Ladove umjetnike

17:00

Etnografski muzej Zagreb

Stručno vodstvo kroz izložbu Igračke – djetinjstvo zauvijek

17:20

Akademija dramske umjetnosti

Projekcija dokumentarnog filma „70“

18:00

Ansambl LADO

Samostalni koncert Orkestra Ansambla LADO

18:30

Akademija dramske umjetnosti

Projekcija dokumentarnog filma „70“

19:30

Ansambl LADO

Plesni koncert Ansambla LADO

21:00

Ansambl LADO

Večernji koncert – The Kazetofon

Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." Zvonimir Ljevaković