Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske
74 godine djelovanja

Zagreb

Novi termin koncerta koji je u nedjelju 27. rujna bio odgođen zbog kiše je utorak 29. rujna u 19.30 sati u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu.

Svake godine 27. rujna, pod okriljem Svjetske turističke organizacije, diljem svijeta obilježava se Svjetski dan turizma. Iznimke nema ni u ovoj, izazovnoj 2020. godini, kada svim Zagrepčanima i posjetiteljima grada Zagreba Turistička zajednica grada Zagreba poklanja koncert LADO Electra.

Posjetitelji će imati prilike uživati u spoju tradicijske i elektroničke glazbe - vokalima umjetnika Ansambla LADO koje će za DJ pultom pratiti autori projekta Hrvoje Crnić Boxer i Ladov solist Boris Harfman. U spajanju tradicijske i elektroničke glazbe autore su inspirirale pjesme s Ladovog repertoara kao i tradicijski napjevi s kojima se Ladovi umjetnici ranije nisu susretali ali su ih otpjevali na njima svojstven način.

Nastup koji počinje u 19.30 sati na Zrinjevcu, ostvaren je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba i nastavak je uspješne dugogodišnje suradnje Ansambla LADO i TZGZ-a.

Koncert je besplatan, a sve
posjetitelje molimo za odgovorno ponašanje i održavanje socijalne distance. Za sve one koji se neće biti u prilici doći na Zrinjevac, prijenos koncerta bit će omogućen na Facebook stranicama TZGZ-a

www.facebook.com/visitzagreb

i 24 sata

www.facebook.com/24sata

.

Želja Svjetske turističke organizacije je ovogodišnjim obilježavanjem Svjetskog dana turizma naglasiti njegovu važnost kao vodećeg gospodarskog stupa za oporavak kroz temu „Tourism and Rural Development”, posebice u teškom trenutku za turizam na globalnoj razini.

Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." Zvonimir Ljevaković