Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske
74 godine djelovanja

Zagreb


Godišnji plesni koncert Ansambla LADO u Lisinskom

U 70 minuta programa, publika će imati priliku upoznati dio hrvatskih tradicijskih plesova i pjesama koju LADO desetljećima čuva i izvodi na pozornicama diljem svijeta. Umjetnički voditelj Ansambla LADO Krunoslav Šokac priredio je program u kojem sudjeluje manji broj izvođača koji će izvesti neke od najpoznatijih koreografija poput Linđa, Valpovačkog kola, Prigorskih plesova, Starih splitskih plesova i Bunjevačkog momačkog kola.

Svoju praizvedbu imat će i dva glazbena broja iz Hrvatskoga zagorja – Ftičica je letala u obradi Mladena Kosovca i Ideju mužikaši u obradi Bože Potočnika.

_______

Koncertu će posjetitelji moći prisustvovati sukladno propisanim protuepidemijskim mjerama Stožera civilne zaštite RH, preporukama i uputama HZJZ-a. Na ulasku u dvoranu, posjetitelji su dužni predočiti važeću EU digitalnu COVID potvrdu o cijepljenju, testiranju i/ili preboljenju bolesti COVID-19. Ukoliko ne posjeduju traženu potvrdu, moći će napraviti i brzi antigenski test na punktu koji će se nalaziti u prostorima Lisinskog. Djeca mlađa od dvanaest godina u pratnji roditelja/skrbnika koji posjeduju EU digitalne COVID potvrde izuzeta su od obveze posjedovanja EU digitalne COVID potvrde.

_________

ULAZNICE

Popust od 20 % na cijenu ulaznice ostvaruju učenici, studenti, umirovljenici, osobe s invaliditetom, članovi kulturno-umjetničkih društava i djelatnici Zagrebačke banke prilikom kupovine ulaznica na blagajni Lisinskog.

Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." Zvonimir Ljevaković