National Folk Dance Ensemble of Croatia
75 years of activity

Osijek

Izložba fotografija LADO / RELJEFI / TRAGOVI otvara se u Muzeju Slavonije u Osijeku 11. ožujka 2020. s početkom u 18 sati.

Autorica izložbe Petra Slobodnjak višegodišnja je suradnica jedinog nacionalnog folklornog ansambla koja ga je pratila na nastupima, probama i putovanjima, te svojom neumornom predanošću i talentom tražila trenutke koji nama gledateljima nisu uvijek vidljivi - neprocjenjive trenutke umjetničke ekspresije na sceni, kompleksnost folklorne plesne forme kao i jedinstvenost i ljepotu raznolikih narodnih nošnji. Gledajući fotografije, svaki gledatelj shvaća kako je njihovo zanimanje zapravo njihov život, može se raspoznati trud, ljubav i odricanje zahvaljujući čemu ovi profesionalci mogu predstavljati tradicijske pjesme i plesove na najvišoj izvođačkoj razini.

Dio postava su i video-uradci Alena Vukovića, a posebnost izložbe su velike, lepršave poliesterske svile s otisnutim detaljima nošnji i pejzažima čime se ukazuje na povezanost podneblja i narodnih običaja. Prolaskom kroz postav od deset svila, visokih četiri metra i njihovim razmicanjem, posjetitelji će moći animirali izložbu pretvarajući je u interaktivno iskustvo.

Izložba ostaje otvorena do 26. travnja 2020.

Radno vrijeme Muzeja Slavonije
Utorak – subota: 10 – 18 sati

Partners

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." Zvonimir Ljevaković