National Folk Dance Ensemble of Croatia
75 years of activity

Rijeka

LADO / RELJEFI / TRAGOVI
autorica: Petra Slobodnjak
organizatori: Ansambl narodnih plesova i pjesama LADO i Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka
otvorenje izložbe: 18. travnja 2019. u 19 sati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka
Izložba ostaje otvorena do 8. svibnja 2019.

U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka bit će otvorena izložba fotografija Petre Slobodnjak pod nazivom LADO / RELJEFI / TRAGOVI. Ovom izložbom i prigodnim kratkim koncertom Ansambl LADO nastavlja s obilježavanjem 70. obljetnice svog umjetničkog djelovanja.

Izložba LADO / RELJEFI / TRAGOVI rezultat je trogodišnje suradnje ovog jedinog profesionalnog folklornog ansambla s nagrađivanom i talentiranom umjetnicom Petrom Slobodnjak koja je u Ladovim umjetnicima pronašla izvor inspiracije za stvaranje fotografskih djela koja svjedoče izvedbenu tradicijsku umjetnost na najvišoj izvođačkoj razini.
„Iza naslova LADO / RELJEFI / TRAGOVI skriva se kompleksnost, višeslojnost i isprepletanje značenja koje nudi folklorni izričaj i podijeljena je na zone čime se nastojalo poštovati uobičajene podjele folklorne glazbe i plesa prema regijama. Fotografijama umjetnika pridruženi su i pejzaži fotografirani na mjestima s kojih plesovi i potječu” najavljuje autorica izložbe Petra Slobodnjak.

Radno vrijeme
ponedjeljak: 9 - 16
utorak-subota: 9 – 20
nedjelja: 9 - 13
Blagdanom i državnim praznikom zatvoreno.

Partners

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." Zvonimir Ljevaković