National Folk Dance Ensemble of Croatia
74 years of activity

Zagreb - ODGOĐENO

Zajednički nastup Ansambla LADO, Jazz orkestra HRT-a i Sudar Percussion ansambla u Lisinskom odgođen je. Novi termini bit će objavljeni uskoro, a kupljene ulaznice vrijedit će za nove termine.

Povrat novca za kupljene ulaznice vrši se na mjestu gdje je ulaznica i kupljena: na blagajni Lisinskog - od utorka, 14. travnja ili na www.ulaznice.hr, odnosno potrebno je poslati e-mail na podrska@ulaznice.hr.

.

.

Po prvi puta, na do sada neviđen način, susreli su se u zajedničkom projektu Ansambl LADO kao jedini profesionalni folklorni ansambl u Hrvatskoj, JAZZ orkestar Hrvatske radiotelevizije s dugogodišnjom tradicijom u svijetu jazz glazbe i udaraljkaški ansambl Sudar Percussion poznat po svojim energičnim nastupima i glazbenim suradnjama. Svaki od ova tri ansambla projektu donosi posve novi zvuk i energiju koja će tradicijsku glazbu obojati na drugačiji i originalan način. Prvi koncert održat će se u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog 23. svibnja 2020. godine s početkom u 20 sati.

"Sudar tradicija" ima i edukativni značaj kroz pružanje mogućnosti mladima da upoznaju svoju kulturnu baštinu i da ih se kroz koncert motivira na slušanje tradicijske glazbe. Iz tog razloga će se 25. svibnja u Lisinskom održati i dvije koncertne matineje u 10 i 12 sati za učenike osnovnih i srednjih škola. Za učenike su prije koncerata predviđene polusatne radionice na kojima će upoznati veliki broj tradicijskih glazbala te udaraljkaških i puhačkih instrumenata koje će im predstaviti umjetnici Ansambla LADO, Jazz orkestra i Sudar Percussiona.

Ulaznice za koncert u Lisinskom, po cijeni od 100, 120 i 150 kuna, mogu se kupiti na blagajni Lisinskog ili putem www.ulaznice.hr.

Partners

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." Zvonimir Ljevaković