75 years of activity

Advent u Ladu

LADO je uvrstio još jedan dodatni datum u sklopu manifestacije Advent u LADU koji se održava u sklopu Adventa u Zagrebu. Uz već popunjeni termin 18. prosinca, božićni koncert moći će se poslušati i 23. prosinca u dvorani Ansambla LADO na Trgu Republike Hrvatske 6a. Zbog ograničenog broja mjesta, potrebno se prijaviti putem obrasca objavljenom na Ladovoj službenoj web stranici

Za koncerte koji će se održavati u Ladovoj dvorani bit će potrebno pokazati važeću EU digitalnu COVID potvrdu i identifikacijsku ispravu. Brzi antigenski test moći će se po cijeni od 60 kuna napraviti na punktu u prostorima Ansambla LADO. Oba koncerta su besplatna i počinju u 19 sati. Posjetitelji se mole da dođu najviše 30, a najmanje 15 minuta prije početka koncerta.

.

.

Zbog trenutne epidemiološke situacije u ustanovi, primorani smo otkazati plesni koncert planiran za 1. prosinca.

Svi datumi ostalih koncerata ostaju nepromijenjeni, no zbog trenutne epidemiološke situacije u ustanovi i mjera prevencije protiv širenja koronavirusa, Ansambl LADO će u sklopu Adventa u LADU izvoditi samo božićni program.

.

.

Približava se najljepši dio godine u kojem će se bogata kulturna ponuda u glavnome gradu ispreplitati s mnogobrojnim ukrasima i lampicama koji se već mogu vidjeti na trgovima, u parkovima i na ulicama, u nadi kako ćemo uz kulturne sadržaje barem malo po strani ostaviti sve probleme i brige.

Više puta nagrađivanom Adventu u Zagrebu ove se godine pridružio i Ansambl LADO, koji će za građane i posjetitelje Zagreba otvoriti svoja vrata na Trgu Republike Hrvatske 6a u neposrednoj blizini parka Mažuranca i tijekom adventa održati čak šest božićnih koncerata.

Profesionalni umjetnici najpoznatijeg folklornog ansambla u Hrvatskoj na božićni su program uvrstili poznate hrvatske božićne pjesme – Veselje ti navješćujem, Oj djetešce moje drago, Radujte se narodi..., ali i široj publici manje poznate obrade božićnih pučkih popijevaka i napjeva koji pripadaju starinskom sloju hrvatske tradicijske i crkvene pučke glazbene prakse.

Najavljivani i zbog epidemiološke situacije u ustanovi otkazani plesni program trebao je obuhvatiti plesne i glazbene brojeve iz cijele Hrvatske i upoznati posjetitelji s različitim načinima tradicijskog pjevanja, plesovima i prikazom običaja uz glazbenu pratnju Ladova orkestra.

Zbog ograničenog broja mjesta, za svaki željeni koncert potrebno je ispuniti obrazac objavljen na internetskim stranicama Ansambla LADO za svaku osobu zasebno (ukoliko posjetitelj na koncert dolazi s maloljetnom osobom, potrebno je ispuniti zaseban obrazac i za nju). Za sva pitanja vezana uz obrasce, može se poslati e-mail na info@lado.hr.

Za svaki koncert bit će potrebno pokazati važeću EU digitalnu COVID potvrdu i identifikacijsku ispravu. Brzi antigenski test moći će se po cijeni od 60 kuna napraviti na punktu u prostorima Ansambla LADO.

Svi koncerti su besplatni i počinju u 19 sati. Posjetitelji se mole da dođu najviše 30, a najmanje 15 minuta prije početka koncerta.

Tijekom adventa, u okićenom parku Mažurancu bit će postavljena izložba LADO kroz desetljeća koja se ove godine već mogla razgledati na prvom festivalu LADO na Mažurancu.

Druga polovica prosinca razervirana je za tradicionalne božićne koncerte koje će LADO održati u Šibeniku, Otočcu, Rijeci, Zelini, Varaždinu i Zagrebu.

.

.

ČLANAK EDITIRAN 29. STUDENOGA 2021.

ČLANAK EDITIRAN 14. PROSINCA 2021.

Trg Republike Hrvatske 6a, 10000 Zagreb, Croatia

OIB: 28251263363

MB: 3213862

Tel: +385 1 4828 472, 4828 473; Fax: +385 1 48 28 474

E-mail: lado@lado.hr

IBAN: HR6123600001101270924, Zagrebačka banka


Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." - Zvonimir Ljevaković