75 years of activity

Ansambl LADO u Zadru otvara svoju plesnu sezonu

Prvu izvedbu plesnog programa „Neka sjaji sunce svima“ LADO će održati 26. travnja za zadarsku publiku pred koju se vraća nakon četiri godine kada je nastupao u sklopu svoje ljetne turneje. Ovog puta raskoš hrvatske tradicijske umjetnosti nadopunit će prekrasan ambijent stoljećima starog zadarskog Arsenala.

U godini u kojoj obilježava 70. obljetnicu svog umjetničkog djelovanja Ansambl LADO je pripremio dvosatni program sastavljen od 16 plesnih i glazbenih brojeva i folklornih običaja Hrvata koji stoljećama žive u iseljeništvu. „Tijekom svoje burne prošlosti, osobito u razdoblju između 15. i 17. stoljeća, Hrvati s teritorija današnje Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine uslijed vojnih djelovanja potražili su spas izvan svoje domovine, nastanjujući područja na kojima su se zadržali do danas. Kroz sva ta stoljeća, odvojeni od matice, očuvali su svoj identitet i svoju tradicijsku kulturu. Stoga upravo njima Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO posvećuje svoju rođendansku sedamdesetu sezonu djelovanja.“, napominje umjetnički voditelj Ansambla LADO Andrija Ivančan te ističe kako sam naziv programa poziva sve narode u zemljama koje nastanjuju Hrvati na ljubav, mir, toleranciju, uvažavanje i građenje mostova između naroda i njihovih kultura.

Publika će, uz vrhunske izvedbe više od pedeset umjetnika Ansambla LADO, imati prilike uživati u raznolikosti i bogatstvu narodnog ruha koji na osobit način dočarava život i običaje Hrvata izvan domovine.

„Veliko je zadovoljstvo Ilirije u Arsenalu ugostiti LADO i čast što će ovdje Zadranima promotivno predstaviti svoj novi program pripremljen uz 70. godišnjicu djelovanja. Nastup Lada u duhu je našeg građenja Arsenala kao centralnog mjesta događanja u našoj destinaciji ali i uz poštovanje njegovog kulturno povijesnog značenja samog objekta kao spomenika nulte kategorije. Radujemo se druženju sa legendama hrvatske kulturno umjentičke scene i nadamo se lijepom odazivu Zadrana.“, kazala je Marijana Prtenjača direktorica prodaje Ilirije Travela i Ilirija Resorta.

U 70 godina postojanja, iza Ansambla LADO je više od 5000 nastupa u Hrvatskoj i diljem svijeta za koje su osvojili brojne nagrade i nailazili na nepodijeljeno oduševljenje publike i stručne kritike, koja ga redovito svrstava uz bok najboljih svjetskih folklornih skupina.

Ulaznice za koncert Ansambla LADO u Ilirijinom Arsenalu mogu se kupiti na svim Eventim prodajnim mjestima po cijeni od 100 i 120 kuna te online putem www.eventim.hr.

.

.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/494403671092835/

Youtube najava plesne sezone Neka sjaji sunce svima: https://youtu.be/tyJ4u6SJxgQ

­­­­­

Trg Republike Hrvatske 6a, 10000 Zagreb, Croatia

OIB: 28251263363

MB: 3213862

Tel: +385 1 4828 472, 4828 473; Fax: +385 1 48 28 474

E-mail: lado@lado.hr

IBAN: HR6123600001101270924, Zagrebačka banka


Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." - Zvonimir Ljevaković