National Folk Dance Ensemble of Croatia
75 years of activity

Borna Šercar's Jazziana Croatica feat. LADO uživo u Tvornici Kulture

Borna Šercar's Jazziana Croatica feat.  LADO uživo u Tvornici Kulture

Borna Šercar's Jazziana Croatica i Ansambl LADO nastupit će u Tvornici Kulture u sklopu Jazz.Hr festivala, koji se održava od 4. do 6. svibnja 2022. Nastup ovog umjetničkog kolektiva održat će se u petak, 06. svibnja 2022. u Tvornici Kulture u 19 sati i 30 minuta. Uzbuđenje oko nastupa dodatno je pojačano, budući da je ovaj umjetnički projekt nedavno predstavio svoj novi nosač zvuka „Untamed“, kojeg će po prvi put predstaviti zagrebačkoj publici.

Borna Šercar, bubnjar i skladatelj, na čelu je sastava Jazziana Croatica, koji s Ansamblom LADO surađuje od 2019. godine. Suradnju Ladom nakratko je usporila pandemija koronavirusa, no, objavom albuma „Untamed“ potpuno su spremni za nastupe uživo. S albuma su već objavljena dva singla „Vještice s Kleka“, 2019. godine, a posljednji „Rose of Zagorje“ objavljen je 2021. godine. Nastup u Tvornici Kulture 06. svibnja ujedno je i promocija albuma, ali i najava ljetne turneje. Potvrđeni su nastupi 21. lipnja u Medvedgradu, 29. lipnja u Rijeci, 30. lipnja u Bolu na Braču. Turneja se nastavlja i u srpnju i to od 1. srpnja u Selcima na Braču, 2. srpnja u Šibeniku, i 21. srpnja u Grožnjanu.

„Untamed“ je album za koji je Šercar istaknuo kako je kruna njegovog stvaralaštva te je sam album dokaz velikog umjetničkog potencijala Jazziane Croatice i Ansambla LADO. Cilj ovog albuma nije bio opetovano i puko obrađivanje postojeće tradicionalne glazbe i nanošenja novih kolorita na etnos i melos Hrvatske, već stvaranje nove vrijednosti i glazbenog smjera. Time je stvorena jedinstvena hibridna forma u kojoj se isprepliće tradicionalno pjevanje Ladarica i otvorena jazzistička forma Jazziane.

Kako izgleda kada jazz i tradicija pričaju mitove o vilama, vješticama, divovima i mitskim bićima, uvjerite se 06. svibnja u Tvornici Kulture. Ulaznice nabavite ovdje.

Partners

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." Zvonimir Ljevaković