National Folk Dance Ensemble of Croatia
72 years of activity

Ansambl LADO pjeva za umjetnike nezavisne scene

Ansambl LADO pjeva za umjetnike nezavisne scene

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO održat će dobrotvorni koncert 11. lipnja 2018. ove godine s početkom u 20 sati u Dvorani Gorgona u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Organizator ovog vokalno-instrumentalnog koncerta je Udruga Domino koja je sav prihod namijenila programu Fond za druge.

„Pozivamo vas da nam se pridružite na ovom dobrotvornom koncertu čiji prihod od ulaznica ide u korist Fonda za druge kako bi se osigurao kontinuiran program podrške i stipendija za za edukaciju, razvoj i realizaciju projekata umjetnika koji djeluju na nezavisnoj sceni i čiji je rad istraživački i eksperimentalan te aktivista koji rade na promicanju ljudskih prava“, rekao je Zvornimir Dobrović, predsjednik Udruge Domino i jedan od pokretača Fonda.

Cijena ulaznice u pretprodaji do 31. svibnja 2018. iznosi 50 kuna, a od 1. lipnja 2018. do dana izvedbe 75 kuna.

Ulaznice se mogu kupiti u uredu Udruge Domino na adresi Petrinjska 38 (Zagreb) od ponedjeljka do petka od 8 do 17 sati ili uplatom na broj računa HR 9724020061100291204 uz opis plaćanja: Donacija – Fond za druge – Lado.

______

Fond za druge je program čiji su pokretači Zvonimir Dobrović i Bruno Isaković s ciljem poticanja filantropije u Hrvatskoj, a koordinaciju projekta provodi udruga Domino koja iza sebe ima 15 godina iskustva u produkciji i programima koji pružaju potporu međunarodnim i lokalnim umjetnicima i aktivistima, sve s ciljem podrške umjetnosti, aktivizma i edukacije. Fond za druge se oslanja na uočenu potrebu uspostavljanja dodatnih modela potpore umjetničkim i aktivističkim projektima te je formiran i kao inicijativa koja potiče građane na privatne donacije za realizaciju programa. Fond za druge želi uključiti u svoj rad široki krug pojedinaca, tvrtki i organizacija koje već aktivno doprinose ili žele doprinosti razvoju društva temeljenog na građanskoj jednakosti, umjetničkoj slobodi i prihvaćanju različitosti.

Fond za druge je s radom započeo u svibnju 2017. godine i trenutno obuhvaća nekoliko projekata koji su razvijeni u suradnji s partnerima iz Hrvatske i inozemstva, a u proteklih 9 mjeseci od svog osnutka, Fond je podržao više od 25 osoba iz Hrvatske i regije te njihove projekte. Aktivnosti Fonda dijele se u 2 osnovne skupine: 1. prikupljanje sredstava i poticanje filantropije (donatorski koncerti i akcije, „wine and sushi“ donatorske večere (suradnja s Ginger Sushijem i Vinarijom Trapan), kontinuiran rad sa zajednicom i pojedincima koji postaju donatori Fonda, uključivanje privatnog (i javnog) sektora u rad i program Fonda) i 2. programi podrške umjetnicima i aktivistima za razvijanje projekata i edukaciju (umjetničke rezidencije i razmjene, podrška u razvoju projekata, Ljetna škola umjetnosti i aktivizma u Grožnjanu (u suradnji s ADU i IKA), edukacija o kulturnom menadžmentu (suradnja s Veleposlanstvom SAD-a u HR), Nagrada građana i građanki Grada Zagreba: NADA DIMIĆ).

Partners

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." Zvonimir Ljevaković