National Folk Dance Ensemble of Croatia
74 years of activity

Koncert „Odjeci vremena“ Ansambla LADO u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog

Koncert „Odjeci vremena“ Ansambla LADO u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO koncertom „Odjeci vremena“ nastupit će u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Koncert će se održati u utorak, 29. studenog 2022. u 19 sati i 30 minuta. To je posljednji koncert iz serije svečanih godišnjih plesnih koncerata Ansambla LADO, koji donosi LADO u jednom inovativnom svijetlu.

„Odjeci vremena“ premijerno su održani 12. i 13. studenog u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, 14. studenog u HNK u Varaždinu i 16. studenog u Petrinji. Kritike i publika su jednoglasni – radi se o punokrvnom koncertu ansambla koji sve bolje pjeva i sve energičnije pleše. Koncertom je Ansambl LADO obilježio pune 73 godine od osnivanja, u sklopu kojeg su na sceni izvedene najljepše i najpoznatije koreografije i napjevi hrvatske tradicijske umjetnosti. Koncert "Odjeci vremena" predstavlja svojevrstan iskorak u repertoaru Ansambla LADO. Segmente koncerta režijski je oblikovao naš renomirani filmski i kazališni redatelj, Bobo Jelčić, dok je majstor rasvjete australsko-malezijski producent Govin Ruben, poznat po brojnim internacionalnim projektima, posebice na Off-Broadwayu. Tema ovogodišnjeg koncerta Ansambla LADO zaštićena su nematerijalna kulturna dobra, po kojima je Hrvatska svjetski fenomen, što dodatno obvezuje LADO u njegovoj misiji očuvanja i prezentiranja baštinjenih glazbeno-scenskih fenomena, što će publika imati priliku doživjeti u posebnom ambijentu dvorane Lisinski.

Nakon četiri uspješne izvedbe, „Odjeci vremena“ vraćaju se u Zagreb i to u Lisinski. Ulaznice za koncert dostupne su preko službene stranice Lisinskog, ali i preko sustava Ulaznice.hr.

Partners

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." Zvonimir Ljevaković