National Folk Dance Ensemble of Croatia
72 years of activity

Kreće upis prvih polaznika programa LADO Hop to the Top

Kreće upis prvih polaznika programa LADO Hop to the Top

Rekreativni program LADO Hop to the Top premijerno predstavljen na festivalu LADO na Mažurancu započinje u utorak 19. listopada.

Uz educirane trenere i umjetnike Ansambla LADO moći će se zaplesati dvaput tjedno, utorkom i četvrtkom u večernjim terminima u dvorani Ansambla Lado. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na administrator@lado.hr, a uvjet za vježbanje je posjedovanje EU digitalne COVID potvrde. Prijave na radionice traju do 18. listopada ili do popunjavanja mjesta.

Radi se o pomno osmišljenim vježbama inspiriranim hrvatskim tradicijskim plesovima i pokretima namijenjenima rekreativcima koji žele ostati u kondiciji. Program su osmislile Ladova plesna voditeljica Vlatka Hlišć i kondicijska trenerica Tamara Despot koristeći jednostavne strukture plesnih elemenata, a glazbu koja će se koristiti u ovom načinu vježbanja potpisuju autori projekta LADO Electro Hrvoje Crnić Boxer i Boris Harfman.

„Riječ je o plesnom programu koji plešu i profesionalni plesači, a vrlo lako smo ga prilagodili i rekreativnoj populaciji. Ovo će biti jedinstvena prigoda za svakog ljubitelja folklora da doživi puninu plesne umjetnosti na malo drukčiji način istovremeno radeći na održavanju kondicije. Godine i plesačko iskustvo za ovaj program nisu važni jer su pokreti osmišljeni tako da ih svi mogu plesati“, rekla je jedna od autorica programa Tamara Despot.

Projekt je pozdravila i ravnateljica Ansambla LADO Ileana Jurin Bakotić: „Rekreativno-edukacijski program Lado Hop to the Top autorica Tamare Despot i Vlatke Hlišć program je kojim želimo privući širu populaciju koja želi upoznati hrvatske tradicijske plesove kroz suvremeni način uz glazbu Lado Electra a k tome ostati u formi, upoznati rad i djelovanje naše ustanove i ono što će biti posebno zanimljivo moći će plesati uz Ladove plesače pjevače. Ove radionice kreću u Ladu, ali nadamo se da će im se uskoro moći priključiti i svi zainteresirani i u drugim gradovima.“

Cijena mjesečne radionice LADO Hop to the Top iznosi 300 kuna.

Partners

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." Zvonimir Ljevaković