75 years of activity

Kreće upis prvih polaznika programa LADO Hop to the Top

Rekreativni program LADO Hop to the Top premijerno predstavljen na festivalu LADO na Mažurancu započinje u utorak 19. listopada.

Uz educirane trenere i umjetnike Ansambla LADO moći će se zaplesati dvaput tjedno, utorkom i četvrtkom u večernjim terminima u dvorani Ansambla Lado. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na info@lado.hr, a uvjet za vježbanje je posjedovanje EU digitalne COVID potvrde. Prijave na radionice traju do 18. listopada ili do popunjavanja mjesta.

Radi se o pomno osmišljenim vježbama inspiriranim hrvatskim tradicijskim plesovima i pokretima namijenjenima rekreativcima koji žele ostati u kondiciji. Program su osmislile Ladova plesna voditeljica Vlatka Hlišć i kondicijska trenerica Tamara Despot koristeći jednostavne strukture plesnih elemenata, a glazbu koja će se koristiti u ovom načinu vježbanja potpisuju autori projekta LADO Electro Hrvoje Crnić Boxer i Boris Harfman.

„Riječ je o plesnom programu koji plešu i profesionalni plesači, a vrlo lako smo ga prilagodili i rekreativnoj populaciji. Ovo će biti jedinstvena prigoda za svakog ljubitelja folklora da doživi puninu plesne umjetnosti na malo drukčiji način istovremeno radeći na održavanju kondicije. Godine i plesačko iskustvo za ovaj program nisu važni jer su pokreti osmišljeni tako da ih svi mogu plesati“, rekla je jedna od autorica programa Tamara Despot.

Projekt je pozdravila i ravnateljica Ansambla LADO Ileana Jurin Bakotić: „Rekreativno-edukacijski program Lado Hop to the Top autorica Tamare Despot i Vlatke Hlišć program je kojim želimo privući širu populaciju koja želi upoznati hrvatske tradicijske plesove kroz suvremeni način uz glazbu Lado Electra a k tome ostati u formi, upoznati rad i djelovanje naše ustanove i ono što će biti posebno zanimljivo moći će plesati uz Ladove plesače pjevače. Ove radionice kreću u Ladu, ali nadamo se da će im se uskoro moći priključiti i svi zainteresirani i u drugim gradovima.“

Cijena mjesečne radionice LADO Hop to the Top iznosi 300 kuna.

Trg Republike Hrvatske 6a, 10000 Zagreb, Croatia

OIB: 28251263363

MB: 3213862

Tel: +385 1 4828 472, 4828 473; Fax: +385 1 48 28 474

E-mail: lado@lado.hr

IBAN: HR6123600001101270924, Zagrebačka banka


Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." - Zvonimir Ljevaković