75 years of activity

LADO Electro zatvorio Međunarodnu smotru folklora

Koncertom LADO Electra održanog u nedjelju 19. srpnja u atriju Galerije Klovićevi dvori, završio je službeni program 54. Međunarodne smotre folklora, ali i ljetna turneja Ansambla LADO.

Solist Ansambla LADO Boris Harfman i Hrvoje Crnić Boxer za DJ pultom pratili su vokalne izvedbe i scenski nastup popularnih Ladarica koje su publiku u više od sat vremena držale potpuno budnom. Uz Ladarice Vlatku Hlišć, Tamaru Horvat, Kristinu Opačić Vrućinu, Anu Drobinu, Klaru Kašnar, Irenu Maticu, Helenu Štrbac, Zrinku Bogat Malus, Natašu Gluić, Ivu Sekulu i Mateju Kovačević, u koncertu je sudjelovao i glazbenik solist Ansambla LADO Stjepan Večković koji je na gajdama, dudama, mihu i jedinkama uvelike doprinosio tradicijskom zvuku uklopljenom u suvremeni, elektronički izričaj.

Autori projekta Harfman i Crnić, kao i u svim dosadašnjim koncertima Ansambla LADO, nastojali su u program unijeti pjesme iz različitih dijelova Hrvatske i na taj način prikazati bogatstvo hrvatskog glazbenog izričaja u elektroničkoj interpretaciji uz neizostavne vokalne izvedbe Ladovih umjetnika.

LADO Electro proteklog je tjedna održao i koncerte u Splitu, Šibeniku i na Braču, a za posljednji koncert su u svoj program dodali i točku u kojoj su solisti Pavo Begovac i Željko Kveštak otpjevali „Nakanat puls“ uz minimalističku glazbenu podlogu.

Najdojmljiviji dio nastupa bila je i izvedba pjesme s prvog albuma LADO Electra „Jedna pura, dva pandura“ u kojoj su izvođači u bijelim kutama, s maskama i gumenim rukavicama scenski nastup prilagodili vremenu u kojem živimo.

Prema riječima glazbenog kritičara Bojana Mušćeta koji je ovaj program gledao na otvorenju Ljeta u MSU krajem lipnja, riječ je o jednom od najboljih nastupa nekog domaćeg benda posljednjih godina. Vrlo dobro raspoloženi izvođači i publika to su dokazali i na ovom koncertu.

Trg Republike Hrvatske 6a, 10000 Zagreb, Croatia

OIB: 28251263363

MB: 3213862

Tel: +385 1 4828 472, 4828 473; Fax: +385 1 48 28 474

E-mail: lado@lado.hr

IBAN: HR6123600001101270924, Zagrebačka banka


Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." - Zvonimir Ljevaković