National Folk Dance Ensemble of Croatia
75 years of activity

Novi album LADO Electro 2.0. Memorabilium

Novi album LADO Electro 2.0. Memorabilium

U prodaji je novi album dvojca HR Electro i Ansambla LADO u izdanju Aquarius Recordsa - LADO Electro 2.0. Memorabilium

Singl Ljeljo objavljen početkom veljače, najavio je dvostruki nosač zvuka LADO Electro 2.0. Memorabilium u kojem su savršeno ukomponirane elektronička i tradicijska glazba.

„Gotovo je nevjerojatno da hrvatski tradicijski instrumenti, koji su zvali na ples ili tugovali zbog života unazad više stotina godina, mogu i danas na isti način funkcionirati u elektroničkom okružju suvremene klupske glazbe ne gubeći pri tom na uvjerljivosti i emociji.“, napisao je glazbeni kritičar Dubravko Jagatić u predgovoru knjižice CD-a.

Prvi album LADO Electro objavljen je 2003. godine kada kad je i započela suradnja Ladovog plesača pjevača Borisa Harfmana s već etabliranim glazbenikom Hrvojem Crnićem Boxerom. Za razliku od prvijenca na kojem je naglasak bio na instrumentalima, novi album LADO Electro 2.0. Memorabilium sadržava više vokalnih elemenata. Naime, dio odabranih pjesama su upravo s Ladovog repertoara ili su inspirirane dijelovima nekih koreografija, dok drugi dio čine tradicijski napjevi s kojima se pjevači ranije nisu susretali ali su ih otpjevali na način na način svojstven Ladu.

.

Povodom izlaska albuma, u Pikto galeriji u Branimir centru mogu se pogledati fotografije autorice Petre Slobodnjak koje krase knjižicu novog nosača zvuka.

Izložba se može pogledati do subote 26. veljače, osim četvrtka, od 17 do 20 sati.

.

Album se može pronaći na svim prodajnim mjestima Aquarius Recordsa, te na sljedećim digitalnim platformama:

Partners

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." Zvonimir Ljevaković