75 years of activity

Pozivamo vas na proljetne plesne koncerte Ansambla LADO

Ansambl LADO početkom svibnja kreće s izvođenjem reprezentativnih plesnih koncerata. Jedini nacionalni profesionalni folklorni ansambl publiku će osvojiti izvedbama na temelju kojih punih 75 godina uživa neupitan status izvrsnosti; kroz ples, pjesmu i narodno ruho. Iznimnim interpretacijama Ansambl LADO baštini hrvatsku tradicijsku kulturu, čime čuva hrvatski identitet u domovini i svijetu.

Premijera plesnog koncerta Ansambla LADO bit će već 11. svibnja u Garešnici, nakon koje slijede koncerti 13. svibnja u Velikom Trojstvu i 23. svibnja u Mariji Gorici. Koncerte u Zagrebu najavit će izvedba projekta „Školski sat s Ladom“ u Lisinskom 26. svibnja, koja je namijenjena najmlađoj Ladovoj publici. Ekskluzivna medijska suradnja Ansambla LADO i Večernjeg lista i ove godine rezultirat će koncertom „LADO by Večernji“ u Zagrebu, 27. svibnja u KD Vatroslav Lisinski, za koji je ostalo još malo karata. Ulaznice za oba koncerta u Lisinskom dostupne su putem sustava Ulaznice.hr. Nakon Zagreba, publika ima priliku vidjeti Ladove izvedbe u Virovitici, 29. svibnja i 4. lipnja u Petrinji. Proljetna turneja plesnih koncerata Ansambla LADO seli se na jug Hrvatske, u Novalju 14. lipnja i 16. lipnja u Nin. Inozemni dio proljetne turneje održat će se 18. i 19. svibnja u Cankarjevom domu u Ljubljani, gdje će LADO zajednički nastupiti s AFS France Marolt. U Bosni i Hercegovini LADO će nastupiti početkom lipnja 2024., u Tuzli i Orašju. Plesni koncert donosi antologijske točke „Valpovačko kolo" i "Dalmatinsko kolo poskočica – Linđo“ Zvonimira Ljevakovića, „Kamen goro prozeleni rano“ Vidoslava Bagura te „Ličke plesove“ i koreografiju „Podravski svati“ dr. sc. Ivana Ivančana. Nakon gotovo 15 godina obnovljena je koreografija „Sa šibenskih otoka“, koja običaje i duh hrvatskih otoka prenosi energičnim ženskim plesovima i pjesmama s dalmatinskog područja.

Ladov plesni koncert program je kojim Ansambl obilježava 75. obljetnicu umjetničkog djelovanja, a koji slijedi nakon serije korizmenih koncerata „O, Isuse daj mi suze“, izvedenih u ožujku ove godine. Upravo zato vas pozivamo da budete dio ovog jedinstvenog umjetničkog doživljaja na jednom od brojnih koncerata koje LADO ima u ovoj sezoni.

Trg Republike Hrvatske 6a, 10000 Zagreb, Croatia

OIB: 28251263363

MB: 3213862

Tel: +385 1 4828 472, 4828 473; Fax: +385 1 48 28 474

E-mail: lado@lado.hr

IBAN: HR6123600001101270924, Zagrebačka banka


Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." - Zvonimir Ljevaković