National Folk Dance Ensemble of Croatia
74 years of activity

Premijera koncerta „Odjeci vremena“ 13. studenog u zagrebačkom HNK

Premijera koncerta „Odjeci vremena“ 13. studenog u zagrebačkom HNK

„Odjeci vremena“ serija je svečanih godišnjih plesnih koncerata Ansambla LADO. Premijerna izvedba bit će ovaj vikend, 13. studenog 2022. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, s početkom u 19 sati i 30 minuta. Koncertom će se obilježiti 73 godine od osnivanja Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, u sklopu kojeg će se izvesti najpoznatije koreografije i napjevi hrvatske tradicijske umjetnosti.

Pretpremijerni koncert, 12. studenog u zagrebačkom HNK rasprodan je danima unaprijed. Nakon Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, „Odjeci vremena“ sele se 14. studenog u HNK u Varaždinu, a nakon toga 16. studenog u Petrinju. Završni koncert bit će u utorak, 29. studenog 2022. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Koncerti u HNK u Zagrebu organizirani su u suradnji s Veleposlanstvom Australije i Malezije. Specifičnost ovog koncerta jest njegov nešto, za Ladove pojmove, umjetnički drukčiji i inovativniji koncept. Želeći prikazati LADO u drugačijem, novom svijetlu, u realizaciji ovog programa pridružili su se Bobo Jelčić, hrvatski renomirani redatelj koji LADO na scenu donosi u formi kazališne predstave i Govin Ruben, australsko-malezijski producent, koji na "Odjecima vremena" potpisuje oblikovanje rasvjete. Povodom koncerta, Krunoslav Šokac, umjetnički voditelj Ansambla LADO je izjavio: „Tema ovogodišnjeg svečanog koncerta su zaštićena nematerijalna kulturna dobra, po kojima je Hrvatska svjetski fenomen, što nas kao ansambl dodatno obvezuje u našoj misiji očuvanja i prezentiranja baštinjenih glazbeno-plesnih fenomena. Pozivam sve ljubitelje tradicijske umjetnosti da vide ono na čemu smo vrijedno radili posljednjih mjeseci“.

Ulaznice za koncert u KD Vatroslava Lisinskog dostupne su putem službene stranice dvorane i preko sustava Ulaznice.hr. Za koncert u varaždinskom HNK, ulaznice su dostupne preko službene stranice kazališta, dok su za koncert u Petrinji ulaznice besplatne, ali ih je potrebno prethodno preuzeti na lokaciji POU Hrvatski dom Petrinja.

Partners

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." Zvonimir Ljevaković