National Folk Dance Ensemble of Croatia
74 years of activity

Prijavite se na LADO Hop to the Top i vježbajte s Ladovim umjetnicima

Prijavite se na LADO Hop to the Top i vježbajte s Ladovim umjetnicima

Početkom rujna krenule su prijave za LADO Hop to the Top, edukativno-trenažni program u formi plesne radionice, koja se svakog utorka i četvrtak održava u plesnoj dvorani Ansambla LADO.

Ansambl LADO time želi svojim obožavateljima dati uvid u svakodnevnu pripremu njegovih umjetnika kroz umjetničku formu po kojoj smo najpoznatiji – ples. Autorice ovog programa su Tamara Despot, kondicijska trenerica i Vlatka Hlišć, plesna voditeljica i solistica Ansambla LADO. Plesna radionica LADO Hop to the Top nije jednokratnog tipa, već se održava tijekom cijele godine, dva puta u tjednu te služi edukaciji o tradicijskim plesovima kroz održavanje fizičke forme. Plesne radionice prvotno su bile namijenjene profesionalnim plesačima u svrhu poboljšanja njihovih kondicijskih sposobnosti, ali je projekt otvoren za amaterske plesače i općoj rekreativnoj populaciji u svrhu očuvanja i poboljšanja zdravlja. Program se sastoji od narodnih plesova, metodički razrađenih i uobličenih u plesne obrasce i koreografije uz posebno odabranu glazbenu pratnju.

LADO Hop to the Top plesni trening zamišljen je kao plesni susret populacije koja prepoznaje, voli i njeguje tradicionalnu baštinu bez obzira na plesno predznanje. Svi oni koji nikada nisu imali priliku zaplesati narodne plesove i željeli bi poboljšati svoju fizičku spremnost, sada to mogu učiniti uz pratnju Ladovih profesionalnih plesača i voditeljica. Plešite dva puta tjedno, utorkom i četvrtkom od 19 do 20 sati. Prijaviti se možete u svakom trenutku. Prijave i više informacija putem e-maila administrator@lado.hr ili telefonom +385 1 4828 472.

Partners

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." Zvonimir Ljevaković