Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske
74 godina djelovanja

Andrija Ivančan osvojio nagradu "Zvonimir Ljevaković"

Andrija Ivančan osvojio nagradu  "Zvonimir Ljevaković"

Hrvatsko društvo folklornih koreografa i voditelja dodjelilo je nagradu "Zvonimir Ljevaković" umjetničkom voditelju Ansambla LADO Andriji Ivančanu za iznimna koreografska ostvarenja na jučer održanoj obljetnici proslave 70. godina osnutka zagrebačkog folklornog ansambla dr. Ivana Ivančana.

Andrija Ivančan, koji je mjesto umjetničkog voditelja Ansambla LADO preuzeo u travnju ove godine, dugi je niz godina aktivan u amaterizmu. Od najranije mladosti bavi se folklorom - od godine 1983. kada postaje članom Zagrebačkog folklornog ansambla (prije FA Joža Vlahović), a naročito od 1989. do 2010. godine u kojem razdoblju je i njegov umjetnički voditelj, te od 2010. do danas i njegov mentor, programski savjetnik i producent. Od 1990-ih godina programski je savjetnik i FA «Zagreb-Markovac», a posljednjih godina i FA „Željezničar“.

Pod njegovim vodstvom zapažena su i umjetnička postignuća Zagrebačkog folklornog ansambla na najvećim domaćim i svjetskim natjecateljskim folklornim festivalima, autor je većeg broja glazbeno-scenskih djela koja izvode profesionalni i amaterski ansambli u Hrvatskoj, Europi, Australiji, Južnoj i Sjevernoj Americi, autor je nekoliko stručnih članaka iz područja etnokoreologije, folkloristike i tradicijske kulture, dugogodišnji predavač i voditelj Hrvatske škole folklora pri Hrvatskoj matici iseljenika, i td.

Ovom prilikom čestitamo našem umjetničkom voditelju na ovom priznanju.

Photo by Martina Kenji

Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." Zvonimir Ljevaković