Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske
72 godina djelovanja

Ansambl LADO na ethno summitu Tradicija Nova

Ansambl LADO na ethno summitu Tradicija Nova

Ansambl LADO jedan je od sudionika ethno summita Tradicija Nova koji će se u organizaciji Ansambla KOLO održavati u Beogradu od 19. do 23. listopada ove godine. Summit će okupiti teoretičare, praktičare i kritičare iz područja tradicijskog umjetničkog plesa. Cilj ovog susreta je stvoriti prostor na kojem će sudionici moći raspravljati o tome kako mogu napredovati, što mogu naučiti i kako mogu stvoriti budućnost tradicije.

U oviru ethno summita održavat će se konferencija, radionice i festivalski koncerti profesionalnih folklornih ansambala Srbije (KOLO), Makedonije (TANEC), Kosova (VENAC) i Hrvatske (LADO).

Konferencija, na kojoj će sudjelovati predstavnici SAD-a, Hrvatske, Velike Britanije, Makedonije, Irske i Srbije, jedinstvena prilika da se na jednom mjestu nađu teoretičari, praktičari i kritičari. Nova iskustva, međusobna suradnja i učenje pomoći će bolje razumjeti vlastitu povijesti i kulturu te pronaći način za bolju komunikaciju s vlastitom prošlošću i kulturnim nasljeđem koji mogu biti veliki izvor ideja za daljnje stvaralaštvo.

Ta međusobna suradnja, komunikacija i razumijevanje će dobiti svoju praktičnu primjenu u radionicama koje će se održavati tijekom summita.

Rasporedi koncerata:

19. listopada - Ansambli Venac i KOLO - Beogradsko dramsko pozorište - 20 sati

20. listopada - Ansambl Tanec - UK „Vlada Divljan“ - 20 sati

21. listopada - Ansambl LADO - scena Centra za kulturu "Lazarevac" - 20 sati

Besplatne ulaznice za koncerte svih profesionalnih folklornih ansambala mogu se preuzeti na blagajnama ustanova u kojima će ansambli nastupiti.

Za koncert Ansambla LADO osiguran je autobusni prijevoz za ograničen broj gledatelja. Dodatne informacije mogu se dobiti u Ansamblu KOLO na telefon +381 11 2763-144/kućni broj 105.

Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." Zvonimir Ljevaković