Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske
74 godina djelovanja

Ansambl LADO poseban gost u Drenovcima

Ansambl LADO poseban gost u Drenovcima

Kao poseban gost, umjetnici Ansambla LADO nastupili su 21. svibnja na svečanom koncertu u Drenovcima koji je obilježio završetak projekta Ministarstva kulture Rekonstrukcija i obnova kulturne baštine u dijelovima poplavljenih područja Cvelferije – narodnih nošnji i tradicijskih glazbala te uspostave kulturnih aktivnosti u Gunji, Račinovcima, Soljanima, Posavskim Podgajcima, Strošincima, Đurićima i Vrbanji.

Ovom su prilikom izveli i koreografiju Cvelferijo, srce Slavonije koju je posebno za ovu priliku pripremio Mojmir Golemac, koreograf i nekadašnji plesač-pjevač Ansambla LADO.

Ansmblu LADO ovo nije prvo uključivanje u projekt pomoći poplavljenim područjima. Naime, u svibnju 2014. godine u suradnji s Ministarstvom kulture, LADO je organizirao izvanredni koncert u HNK u Zagrebu čiji je prihod od prodaje ulaznica bio namijenjen stradalom stanovništvu pogođenom poplavama.

Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." Zvonimir Ljevaković