Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske
75 godina djelovanja

Borna Šercar's Jazziana Croatica feat. LADO nastupit će u sklopu Like Lika Festivala

Borna Šercar's Jazziana Croatica feat. LADO nastupit će u sklopu Like Lika Festivala

Nakon nastupa na drugom danu festivala LADO na Mažurancu, Borna Šercar, njegov jazz sastav Jazziana Croatica i umjetnici Ansambla LADO nastupit će u Otočcu. Koncert ovog jedinstvenog glazbenog projekta održat će se u sklopu Like Lika Festivala i to u petak, 21. srpnja 2023. u Gradskom parku u Otočcu. Početak koncerta zakazan je za 21 sat.

Koncert je jedinstvena prilika da vidite kako izgleda kada jazz i tradicija pričaju mitove o vilama, vješticama, divovima i mitskim bićima. Borna Šercar's Jazziana Croatica i Ansambla LADO prošle su godine izdali svoj album „Untamed“, koji je ove godine na 30. dodjeli diskografske nagrade Porin dobio nagradu u kategoriji najboljeg World Music albuma. „Untamed“ sadrži deset pjesama, vrhunskih etno-jazz skladbi inspiriranih hrvatskom tradicijom, pričama, krajevima i legendama. Iza projekta autorski stoji Borna Šercar, koji potpisuje glazbu i tekst, a za album je svojevremeno izjavio kako je to „kruna njegovog stvaralaštva“. Sam projekt dokaz je velikog umjetničkog potencijala Jazziane Croatice i Ansambla LADO. Cilj njihovog umjetničkog djelovanja nije samo puko obrađivanje postojeće tradicionalne glazbe i nanošenja novih kolorita na etnos i melos Hrvatske, već stvaranje nove vrijednosti i glazbenog smjera. Time je stvorena jedinstvena forma u kojoj se isprepliće tradicionalno pjevanje Ladarica i otvorena jazzistička forma Jazziane, što je posebno vidljivo na novom singlu „Moja ponosna“, čiji je spot objavljen kao poklon publici na Dan državnosti.

Koncert Borna Šercar's Jazziana Croatica feat. LADO, kako je navedeno, održat će se u sklopu Like Lika Festivala. Radi se o festivalu koju uglazbljuje autentične prirodne i kulturne lokacije Like, a traje od 21. do 30. srpnja 2023. godine. Ulaz na koncert je slobodan.

Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." Zvonimir Ljevaković