Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske
74 godina djelovanja

Božićnu turneju Ansambl LADO započinje 13. prosinca

Božićnu turneju Ansambl LADO započinje 13. prosinca

Svoju tradicionalnu božićnu turneju, Ansambl LADO započet će 13. prosinca u Crkvi Sv. Blaža u Zagrebu, nakon čega će posjetiti Novsku, Prelog i Varaždin.

Jednosatni božićni program, pod nazivom Radujte se narodi, za zbor i orkestar priredili su Dražen Kurilovčan, Zoran Jakunić i Božo Potočnik, a ansamblom će dirigirati Bojan Pogrmilović koji se ansamblu, na mjesto glazbenog voditelja – dirigenta pridružio u srpnju ove godine. No, ovo nije prvi Pogrmilovićev susret s Ladom. „Neizmjerno se radujem ponovnom dirigiranju božićnih koncerata s Ansamblom LADO, prije svega jer sam bio dirigent Lada kada je 1990 godine pokrenuta ta tradicija. Raduje me i glazbeni susret s našim vrsnim obrađivačima koji se trude napjevima koje LADO izvodi zaogrnuti u ruho koje je duboko povezano s tradicijom, a opet prihvatljivo današnjoj publici.“, rekao je Pogrmilović.

Božićna turneja ujedno je i posljednja Ladova turneja u mandatu ravnatelja Krešimira Dabe kojeg će u siječnju 2019. godine zamijeniti Ileana Jurin Bakotić. „Posebno je emotivno završiti mandat s dirljivim božićnim koncertima, koji čine Ladovu tradiciju više od 20 godina. Čarolija glazbe koju stvaraju umjetnici Lada na poseban način, uvode nas u blagdansko raspoloženje, nagovještajući mir, radost i zajedništvo, što nam je svima prijeko potrebno.“, rekao je Dabo.

Turneja, a s njome i Ladova koncertna sezona završava 20. prosinca nastupom u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu.

.

Raspored nastupa:

13.12. - Zagreb, Crkva sv. Blaža, 19.30 sati

17.12. - Novska, Pučko otvoreno učilište, 19 sati

18.12. - Prelog, Župna crkva sv. Jakoba, 18 sati

19.12. - Zagreb, Crkva Sv. Antuna Padovanskog, 20 sati

20.12. - Varaždin, Velika koncertna dvorana HNK u Varaždinu, 20 sati

.

.

Program koncerta

1. Kyrie eleison

2. U se vrime godišća

3. Na salašu kod Betlema

4. Radujte se narodi

5. Simo pastiri

6. Veselje ti navješćujem

7. Kakva je to svetlost

8. Čujete li čobani

9. Svim na zemlji

10. Poslunete dušice

11. Djetešce nam se rodilo

12. Poslušajte svi vezda

13. Oj djetešce moje drago

14. Amo nebeski anđeli

15. Zvan Betlema

16. Sveti tri kralji so zvezdo zbrali

17. O Betleme grade slavni

18. Nebo daj oku

19. Narodi nam se Kralj nebeski

Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." Zvonimir Ljevaković