Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske
74 godina djelovanja

Božićna turneja Ansambla LADO

Božićna turneja Ansambla LADO

Ansambl LADO koncertnu godinu završava tradicionalnim božićnim koncertima pod nazivom Radujte se narodi.

LADO će 15. prosinca po prvi puta s božićnim programom nastupiti u Narodnom sveučilištu Dubrava u Zagrebu. Uz ovaj koncert, u Zagrebu će božićni koncert izvesti dan kasnije u Crkvi svetog Blaža te 19. prosinca u Župi sv. Antuna Padovanskog.

Jednosatni božićni program, koji je priredio glazbeni voditelj – dirigent Ansambla LADO Bojan Pogrmilović, LADO će predstaviti i publici u Daruvaru i Varaždinu. Na koncertu će izvesti 20 glazbenih brojeva u obradi nekih od najpoznatijih glazbenih aranžera poput Dražena Kurilovčana i Zorana Jakunića, Bože Potočnika i Dinka Fia.

„I ove će godine LADO svojim programom pokriti cijeli božićni ciklus - od Došašća do Sveta tri Kralja. Izvest će brojne poznate napjeve u posebnim obradama za folklorni zvuk pjevača i svirača Ansambla no moći će se čuti i manje poznati napjevi koji svojom ljepotom svakako zaslužuju veliku pozornost slušateljstva. Posebno su zanimljivi napjevi koji su se do sada mogli čuti samo u manjim župama, a ove godine, po prvi puta i u koncertnoj izvedbi Ansambla.“, rekao je Bojan Pogrmilović

Ladova obljetnička godina i koncertna sezona, završava 20. prosinca nastupom u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu.

Snimka koncerta iz Župe sv. Antuna Padovanskog moći će se poslušati na Badnjak na Drugom programu Hrvatskoga radija, dok će se televizijska snimka moći pogledati na Božić na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije.

.

Raspored nastupa:

15.12. - Zagreb, Narodno sveučilište Dubrava, 19 sati

16.12. - Zagreb, Crkva Sv. Blaža, 19.30 sati

18.12. - Daruvar, Župa Sv. Antuna Padovanskog, 19 sati

19.12. - Zagreb, Župa Sv. Antuna Padovanskog, 20 sati

20.12. - Varaždin, HNK Varaždin, 20 sati

Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." Zvonimir Ljevaković