Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske
74 godine djelovanja

Gostovanje u Mađarskoj

Gostovanje u Mađarskoj

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO održat će 25. listopada cjelovečernji koncert u dvorani Müpa u Budimpešti s početkom u 19:00 sati.

Ovaj će koncert pod nazivom „Pokraj vode Drave" prikazati bogati opus dr. sc. Ivana Ivančana, te povodom desete obljetnice njegove smrti odati počast svom dugogodišnjem direktoru i umjetničkom voditelju i inozemna je premijera rođendanskih koncerata koje će Ansambl LADO tradicionalno održati u studenome diljem Hrvatske.

Koliko je ovaj koncert važan govori i podatak kako se u organizaciju koncerta uključilo i hrvatsko Veleposlanstvo u Mađarskoj te će koncertu prisustvovati i 70 uvaženih gostiju diplomatskog zbora kao i gospodarski i kulturni partneri Hrvatske u toj zemlji. Valja spomenuti i kako će se koncert održati upravo u dvorani Müpa, kulturnom centru Mađarske poznatom po promicanju i njegovanju kulturnih odnosa Mađarske i drugih zemalja te ponudi kulturnih događanja najviše kvalitete.

Posljednji je put Ansambl LADO posjetio Budimpeštu u travnju 2009. godine kada je Hrvatska turistička zajednica organizirala gostovanja Ansambla LADO s ciljem predstavljanja hrvatske kulture u Mađarskoj, Češkoj i Poljskoj.

Linkovi:

https://www.mupa.hu/en/program/lado-croatian-national-folk-ensemble-2016-10-25_19-00-festival-theatre

http://www.mint.hr/default.aspx?id=5027

Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." Zvonimir Ljevaković