Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske
75 godina djelovanja

HEP sponzor Ladovog gostovanja u Kanadi

HEP sponzor Ladovog gostovanja u Kanadi

Ansambl LADO svojim repertoarom predstavlja šarolikost i bogatstvo hrvatske tradicijske plesne i glazbene kulture koju karakterizira velika raznolikost plesnih, vokalnih i instrumentalnih izričaja. Zbog uspješnosti turneje koju je LADO održao u SAD-u i Kanadi 2009. godine kao i zbog velikog broja upita dvorana u kojima je tada nastupao i tamošnje publike, predstavnici Ansambla LADO su se odlučili za ponovno gostovanje na sjevernoameričkom tlu, u sklopu kojeg će kanadskoj publici i hrvatskom iseljeništvu nanovo predstaviti djelić hrvatskog folklora.

Važnost promicanja hrvatske tradicijske kulture u svijetu prepoznala je i Hrvatska elektroprivreda - tvrtka koja prepoznaje specifične potrebe društva i već dugi niz godina podupire projekte iz sfere kulture i umjetnosti. Naime, uz prirodna bogatstva, upravo je kulturna baština najvrednija hrvatska imovina pa stoga ne čudi što je upravo HEP već dugi niz godina tradicionalno najveći podupiratelj projekata iz područja umjetnosti, kulture i baštine. Podupiranjem brojnih projekata s područja umjetnosti i kulture HEP pomaže umjetnicima, ali i daje snažan poticaj promicanju hrvatske baštine diljem svijeta. Svoju ulogu filantropa, koji promiče i unaprjeđuje kulturu te daje poticaj jačanju vrijednosti općeg dobra, HEP je gradio čitavo stoljeće. Zbog toga će zasigurno i u budućnosti biti jedan od predvodnika razvoja kulturne scene u Hrvatskoj, promičući neprolazne vrijednosti nacionalne umjetnosti.

Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." Zvonimir Ljevaković