Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske
75 godina djelovanja

Humanitarni koncert za udrugu DORA

Humanitarni koncert za udrugu DORA

Ansambl LADO je 7. ožujka sudjelovao na humanitarnoj donatorskoj Večeri DORE koja se održala u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu u sklopu koje je LADO izveo prvi dio plesnog programa Antologija I.

DORA humanitarno djeluje još od 1991. godine zahvaljujući velikom trudu i samozatajnom radu brojnih volonterki i volontera, te je uz Vašu nesebičnu i vrijednu pomoć, dragi naši donatori, pomogla preko 6.550 onih najpotrebitijih i najranjivijih u sveukupnom iznosu od preko 40 milijuna kn. To su djeca i mladi te članovi njihovih obitelji, koji su često bez svoje krivnje marginalizirani, zaboravljeni te u stvarnosti isključeni iz tijekova društvenog i gospodarskog života.
DORIN strateški cilj je dugoročna borba protiv siromaštva među djecom i mladima, promicanje pravovremenog i kontinuiranog obrazovanja prema individualnim željama i mogućnostima svakog pojedinca, sprječavanje preuranjenog izlaska iz sustava školovanja, naročito srednjoškolskog, jednak pristup obrazovnim ustanovama naročito mladima iz ruralnih krajeva, stvaranje preduvjeta za lakše zapošljavanje mladih u domovini na kvalitetnijim i kreativnijim poslovima, poboljšanje životnog i zdravstvenog standarda, te dostojanstven izlazak djece i mladih iz sustava socijalne skrbi.
DORA također od samog početka potiče solidarnost, empatiju i dugoročno pomaže invalidima i onima s posebnim potrebama, kao i članovima njihovih obitelji kako bi se osjećali korisnim, dobrodošlim i ravnopravnim članovima naše društvene zajednice.

Ansambl LADO i HNK u Zagrebu uključili su se i ove godine te podržali ovaj značajan humanitarni projekt.

Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." Zvonimir Ljevaković