Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske
75 godina djelovanja

Jadranski koncerti Ansambla LADO

Jadranski koncerti Ansambla LADO

Nakon mnogih rasprodanih dvorana tijekom prvog dijela godine i uspješnog koncerta održanog u spektakularnoj Areni Pula početkom ovog mjeseca, Ansambl LADO nastavlja sa svojom jadranskom turnejom gdje će također nastupiti u povijesnim tvrđavama, danas nezaobilaznim ustanovama u kulturi – Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku i Tvrđavi Revelin u Dubrovniku gdje će tradicionalno nastupiti u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara.

Ladovih 37 plesača pjevača i 14 glazbenika predstavit će ovogodišnji plesni program Ideju regruti, nazvanom prema koreografiji dr. sc. Ivana Ivančana koja prikazuje odlazak međimurskih mladića u vojsku. U dva sata programa LADO će proći kroz gotovo cijelu Hrvatsku i domaćoj i stranoj publici prikazati dio bogatstva narodnih plesova, pjesama i narodnih nošnji središnje Hrvatske, Međimurja, Hrvatskog Zagorja, Dalmacije, Hrvatskog primorja i prikazati običaje moravskih Hrvata.

Ulaznice za koncert u Tvrđavi Revelin mogu se kupiti na blagajni Festivalske palače (Od Sigurate 1) i online preko www.ulaznice.hr Na blagajni Tvrđave Revelin karte će se moći kupiti dva sata prije početka koncerta. Ulaznice su u prodaji po cijeni od 200, 250 i 300 kuna.

Ulaznice za koncert u šibenskoj Tvrđavi mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Tvrđave kulture Šibenik, blagajnama tvrđava sv. Mihovila i Barone, te City Point-u (Don Krste Stošića 1), kao i online u sustavu www.eventim.com
Ulaznice su u prodaji po cijeni od 120 kn, dok će cijena ulaznice na dan izvedbe iznositi 140 kn.

Koncert u Gradskom parku koji će se održati u sklopu Triljskog ljeta besplatan je za sve posjetitelje.

Raspored nastupa:

20.7. Trilj, Gradski park 21 h

22.7. Šibenik, Tvrđava sv.Mihovila 21 h

24.7. Dubrovnik, Trvđava Revelin 21.30 h

Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." Zvonimir Ljevaković