Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske
72 godina djelovanja

Koncert Ansambla LADO u Trstu

Koncert Ansambla LADO u Trstu

Svoj svečani godišnji plesni koncert Ansambl LADO predstavit će 14. studenoga i talijanskoj publici. Koncert će se održati u kazalištu Politeama Rossetti u Trstu s početkom u 20 sati u organiziciji Hrvatske zajednice u Trstu.

Sedamdesetminutni program tradicijskih plesova i glazbenih brojeva iz hrvatskih krajeva priredio je umjetnički voditelj Ansambla LADO Krunoslav Šokac, a publika će imati prilike uživati u rado izvođenim koreografijama s Ladova repertoara poput Prigorskih plesova, Bunjevačkog momačkog kola, Valpovačkog kola, Linđa i Starih splitskih plesova. Ansambl LADO neprestano radi na proširivanju i obogaćivanju svog repertoara i na koncertu će praizvesti dva glazbena broja iz Hrvatskog zagorja - Ftičica je letala u obradi Mladena Kosovca i Ideju mužikaši u obradi Bože Potočnika.

Ansambl LADO jedini je profesionalni folklorni ansambl u Hrvatskoj koji već 72 godine istražuje, obrađuje i prezentira bogato hrvatsko glazbeno i plesno nasljeđe zbog čega ga mnogi smatraju jednim od najboljih ambasadora hrvatske kulture u svijetu. Ladovi umjetnici nastupali su na mnogim svjetskim pozornicama i nailazili na nepodijeljeno oduševljenje publike i stručne kritike. Ansambl LADO je posljednji put u Trstu nastupao 1987. godine.

Ulaz na koncert je slobodan, a potrebno je rezervirati svoje mjesto u kazalištu u Ticketpoint Corso Italia 6 ili online.

Nakon ovog koncerta, LADO očekuje i zajednički koncert s Ansamblom pjesama i plesova Śląsk Stanisława Hadyne koji će se održati 24. studenoga u Koncertno-kazališnoj dvorani Ivana Brlić Mažuranić u Slavonskom Brodu. Koncert će biti održan u sklopu projekta Folk_Like it kojim ansambl ŚLĄSK promiče poljsku kluturu u Hrvatskoj, Mađarskoj, Srbiji i Slovačkoj. Prodaja ulaznica kreće u ponedjeljak 22. studenoga, a do tada se mogu rezervirati u Kazališno-koncertnoj dvorani.

Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." Zvonimir Ljevaković