Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske
74 godine djelovanja

LADO / RELJEFI / TRAGOVI u Rijeci

LADO / RELJEFI / TRAGOVI u Rijeci

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja od dansa je domaćin izložbe fotografija LADO / RELJEFI / TRAGOVI. Izložba fotografija Petre Slobodnjak, koja će biti popraćena i izvedbom umjetnika Ansambla LADO, otvara se u 19 sati.

Izložba je rezultat trogodišnje suradnje autorice i Ladovih umjetnika kojom se željela prikazati kompleksnost folklorne forme i višeslojnost značenja koje nudi hrvatski folklorni izričaj. Uz više od sto fotografija Ladovih umjetnika i detalja narodnog ruha, prikazani su i pejzaži koji prikazuju podneblje iz kojih potječu nošnje i plesovi kako bi se još više prikazala povezanost podneblja i narodnih običaja.

U godini u kojoj LADO obilježava 70 godina svog umjetničkog djelovanja, bila je želja objediniti nekoliko vrsta umjetnosti i prikazati ljepotu baštine i publici koja ne posjećuje Ladove koncerte i na malo drugačji način obilježiti ovu veliku i značajnu obljetnicu.

Izložba je prvi put postavljena u veljači ove godine u Muzeju za umjetnost i obrt pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a potom i u Bjelovaru.

Izložba ostaje otvorena do 8. svibnja

Radno vrijeme Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka
ponedjeljak: 9 - 16
utorak-subota: 9 – 20
nedjelja: 9 - 13
Blagdanom i državnim praznikom zatvoreno.

Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." Zvonimir Ljevaković