Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske
74 godina djelovanja

LADO slavi rođendan i u Münchenu

LADO slavi rođendan i u Münchenu

Ansambl LADO održat će u ponedjeljak 2. prosinca cjelovečernji plesni koncert u dvorani Carl Orff u kulturnom centru Gasteig kojim će s njemačkom publikom proslaviti 70. obljetnicu svog umjetničkog djelovanja.

Nakon devet godina, Ansambl LADO vraća se u München gdje će izvesti program Antologija III s nekim od najpoznatijih točaka sa svog dugogodišnjeg repertoara od kojih su neizostavne one Zvonimira Ljevakovića i dr. sc. Ivana Ivančana, Bože Potočnika, Marijana Makara, Vidoslava Bagura i Tomislava Uhlika.

Kako izgledaju neki od svatovskih običaja Podravine, kako zvuči zveckanje zvečaka pričvršćenih na čizme mladića u sjeverozapadnom dijelu Vojvodine, što rade mladići i djevojke u Bilogori uoči Jurjeva, kako izgleda život pastira u zapadnoj Hercegovini i koji je najradosniji trenutak žetve u Baranji samo je djelić onoga što će publika moći doživjeti 2. prosinca. Koncert počinje u 20 sati

U 70 godina postojanja, LADO je održao više od 5000 nastupa na gotovo svim kontinentima za koje je dobio brojne nagrade i priznanja. Kao jedini profesionalni folklorni ansambl u Hrvatskoj, LADO je čuvar hrvatske izvedbene tradicijske umjetnosti koji na najvišoj izvedbenoj razini ispunjava svoju ulogu interpreta plesnog i glazbenog narodnog stvaralaštva. Zbog jedinstvene kolekcije izvornih narodnih nošnji iznimne vrijednosti i ljepote, svaki je njegov nastup, uz pjesmu i ples, ujedno i svojevrsna revija izvornoga hrvatskog tradicijskog ruha.

Rođendanski antologijski koncerti održavaju se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske.

Karte po cijeni od 35 i 40 eura mogu se kupiti online putem stranice www.muenchenticket.de i u agencijama za prodaju ulaznica.

Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." Zvonimir Ljevaković