Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske
73 godina djelovanja

LADO u Trilju velikim koncertom donosi antologiju tradicijske umjetnosti

LADO u Trilju velikim koncertom donosi antologiju tradicijske umjetnosti

Ansambl LADO krajem svibnja ove godine krenuo je sa svojim plesnim koncertima.

Upravo se plesni program nastavio na niz internacionalnih gostovanja koje je Ansambl imao u Dubaiju na izložbi EXPO Dubai 2020, nakon čega je uslijedilo izvođenje uskrsnog programa "Veliko je sad veselje - hrvatske uskrsne pučke popijevke", da bi započeli s plesnim programom i to 26. svibnja u Pečuhu. Uslijedili su koncerti u Lipiku, 3. lipnja te 5. lipnja u Ivanić-Gradu. Još jedno je internacionalno gostovanje bilo 11. lipnja u Mainzu, a predstoji nam veliki plesni koncert u Trilju, koji će se održati u subotu, 25. lipnja 2022. Gradskom parku s početkom u 21 sati. Ovogodišnji plesni koncert pred hrvatsku publiku donosi nam neke od najpoznatijih, najizvođenijih i uvijek rado viđenih točaka iz bogatog Ladovog repertoara. Tu su "Ladarke", svojevrsna himna i zaštitni znak Ansambla, Goranski bal, Linđo i "Ej sviraj Pavo". Kroz cijeli se plesni koncert provlači tematika zaštićene nematerijalne kulturne baštine, po kojoj je upravo Hrvatska svjetski fenomen.

Plesni koncert Ansambla LADO u Trilju pokazat će svu energičnost, nadahnutost i profesionalnost izvedbi Ansambla LADO, koreografskih ostvarenja i interpretacija koje su tako bliske ishodištu da njihov umjetnički dojam nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Pridružite nam se u Trilju i posvjedočite najljepšim primjerima hrvatske tradicijske umjetnosti čiju povijest, raznolikost i jedinstvenost naši umjetnici tako jasno iznose na scenu.

Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." Zvonimir Ljevaković