Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske
74 godine djelovanja

Ladov dokumentarac „70“ na SEEfest-u u Los Angelesu

Ladov dokumentarac „70“ na SEEfest-u u Los Angelesu

Dokumentarni film o Ansamblu LADO „70“ bit će prikazan na 16. Seefestu u Los Angelesu. Radi se o filmskom festivalu posvećenom promoviranju kulturne raznolikosti jugoistočne Europe koji će se ove godine održati online u periodu od 28. travnja do 5. svibnja.

Film redatelja Nebojše Slijepčevića, nominiran je u kategoriji najboljeg narativnog dokumentarnog filma i za najbolju kinematografiju u dokumentarnom filmu.

Film prati život i rad umjetnika jedinog profesionalnog folklornog ansambla u Hrvatskoj. Nastao je 2019. godine kada je Ansambl LADO obilježavao 70. obljetnicu svog umjetničkog djelovanja.

„70“ je već prikazan na Pulskom filmskom festivalu i Danima hrvatskog filma, a prikazivanje na 16. Seefestu bit će mu biti prva svjetska premijera.

Moći će se pogledati u periodu od 29. travnja do 5. svibnja. U trenutku početka gledanja filma, bit će dostupan za gledanje još 48 sati. LINK

.

.

Pročitajte:

Dokumentarni film "70" premijerno na Svjetski dan plesa na HTV3

Premijera dokumentarnog filma „70“

Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." Zvonimir Ljevaković