Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske
73 godina djelovanja

MÁNE i LADO u Lisinskom

MÁNE i LADO u Lisinskom

Zajednička atrakcija Mađarskog državnog narodnog ansambla i Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, 29. svibnja u Lisinskom

Mađarski državni narodni ansambl, koji uskoro navršava 70 godina postojanja, 29.svibnja će pred hrvatskom publikom nastupiti prvi puta. Orkestar i plesači toga ansambla prikazat će najljepše mađarske narodne plesove iz mnogih mjesta: od Kalocsa preko Szatmára do Kalotaszega, uz autentičnu glazbenu pratnju. Spektakularni niz mađarskih plesova bit će isprepleten s plesovima u izvedbi LADA, s predivnim baranjskim i međimurskim koreografijama te plesovima s otoka Cresa.

Plesni i glazbeni elementi rječito dokazuju da mađarski i hrvatski narod povezuje, uz naše mnogobrojne vrijednosti, i naša narodna kultura.

Suradnja dvaju ansambala počela je 2017. godine: u Mađarskom institutu u Zagrebu članovi su se zajedno prisjećali Antala Kricskovicsa, hrvatskoga plesnog umjetnika iz Mađarske koji je bio koreograf Mađarskoga državnog narodnog ansambla, a ujedno i član LADA. Njegova je umjetnost spajala kulture obaju naroda.

Ulaznice za koncert u Lisinskom, po cijeni od 80, 100 i 120 kuna, mogu se kupiti na blagajni Lisinskog ili putem www.ulaznice.hr.

Učenici, studenti, umirovljenici, osobe s invaliditetom, članovi kulturno-umjetničkih društava i zaposlenici Ansambla LADO, Mađarskog veleposlanstva i Mađarskog Instituta mogu ostvariti popust od 20 % na cijenu ulaznice pri kupovini na blagajni Lisinskog.

Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." Zvonimir Ljevaković