Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske
74 godina djelovanja

Narodil se mladi Kralj ponovno u Kazalištu Komedija

Narodil se mladi Kralj ponovno u Kazalištu Komedija

Kazalište Komedija i Ansambl LADO na pozornicu dovode veselo božićno prikazanje s pjevanjem i kolom Narodil se mladi Kralj, autora Vida Baloga i Tomislava Uhlika.

Kroz pet stavaka, koji čine krajnje slobodnu stilizaciju međimursko-podravskoga glazbenog izričaja, pjevači i glazbenici Ansambla LADO te glumci Kazališta Komedija, pod redateljskom palicom Vida Baloga i dirigentskom Bojana Pogrmilovića, vode nas od Navještenja, preko Marijina i Josipova lutanja u potrazi za prikladnim mjestom za porod, do Tri mudraca koji, sljedeći zvijezde, nalaze malog Isusa, od uspavanke koju Marija nježno pjeva svome djetešcu do velikoga završnog veselja u Betlehemu koji gori u svjetlosti.

Predstava je praizvedena 13. prosinca 2000. u suradnji s Ansamblom LADO i uspješno je, s kraćim prekidima igrala do 2016. godine. Od same praizvedbe, kada su se igrale i po dvije izvedbe dnevno, postala je jedna od najomiljenijih predstava na repertoaru Komedije, a da je tako i ovog prosinca, govori podatak da je rasprodana. Na rasporedu je 7., 8. i 10. prosinca s početkom u 19.30 sati.

Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." Zvonimir Ljevaković