Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske
72 godina djelovanja

Nastup u sklopu Međunarodne smotre folklora Zagreb

Nastup u sklopu Međunarodne smotre folklora Zagreb

Prije početka festivalskog dijela Međunarodne smotre folklora Zagreb koja se ove godine održava 55. put, Ansambl LADO održao je vokalno-instrumentalni koncert „Sako leto ima nekaj novoga“ u atriju Galerije Klovićevi dvori. Koncert se održao u suradnju s Kulturnim centrom Travno.

Kroz jednosatni glazbeni program, orkestar i solisti Ansambla LADO prezentirali su bogatstvo hrvatske instrumentalne i vokalne narodne glazbe i izričaja kao i raznovrsna tradicijska glazbala.

Prikazana je glazbena baština Moslavine, Posavine, zagrebačkog Prigorja, Slavonije, Baranje, Bačke, Podravine, Međimurja i Dalmacije. Glazbene obrade potpisuju Božo Potočnik, Marijan Makar, Emil Cossetto, Duško Topić, Alan Kanski, Stjepan Večković i Zlatko Potočnik.

Među posjetiteljima bili su i veleposlanica Kraljevine Maroko u Republici Hrvatskoj gđa Nour El Houda Marrakchi i veleposlanik Države Izrael g. Ilan Mor koji nisu krili svoje oduševljenje profesionalnom izvedbom ansambla i iskazali želju za još boljim kulturnim povezivanjem naših zemalja.

Ansambl LADO rado sudjeluje u programima Međunarodne smotre folklora. Valja spomenuti kako se prošle godine na Smotri predstavio s čak tri svoja programa – projekcijom dokumentarnog filma „70“, vokalno-instrumentalnim programom Kak je teško svoju ljubav tajiti i odlično prihvaćenim koncertom LADO Electra.

Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." Zvonimir Ljevaković