Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske
72 godina djelovanja

Orkestar i solisti Ansambla LADO 20. svibnja u Atriju Muzeja za umjetnost i obrt

Orkestar i solisti Ansambla LADO 20. svibnja u Atriju Muzeja za umjetnost i obrt

Najpoznatiji i jedini nacionalni folklorni ansambl u Hrvatskoj otvara koncertnu sezonu koncertom na ljetnoj pozornici Muzeja za umjetnost i obrt koji će se održati 20. svibnja 2021. s početkom u 20 sati. Tom će prilikom izvesti svoj ovogodišnji vokalno-instrumentalni program Sako leto ima nekaj novoga.

Uz vrhunske plesne izvedbe, poznato je kako se Ladovi umjetnici mogu s lakoćom transformirati i u reprezentativni folklorni zbor, a u ovo pandemijsko vrijeme i u manji vokalno-instrumentalni ansambl.

Kao i uvijek, i programom Sako leto ima nekaj novoga koji izvodi orkestar i solisti Ansambla LADO predstavlja se bogatstvo i raznolikost hrvatske tradicijske glazbe. Kroz jednosatni program, Ladovi solisti i glazbenici prikazat će glazbenu baštinu Moslavine, Posavine, zagrebačkog Prigorja, Slavonije, Baranje, Bačke, Podravine, Međimurja i Dalmacije. Glazbene obrade potpisuju Božo Potočnik, Marijan Makar, Emil Cossetto, Duško Topić, Alan Kanski, Marko First i Zlatko Potočnik.

Ulaznice po cijeni od 100 kuna mogu se kupiti putem prodajnih mjesta i web stranice sustava Entrio

Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." Zvonimir Ljevaković