Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske
74 godina djelovanja

Otvorena izložba Igra boje i dodira

Otvorena izložba Igra boje i dodira

Sinoć je u Galeriji udruge Umjetnost osmijeha otvorena izložba radova umjetnika Ansambla LADO pod nazivom „Igra boje i dodira“. Mnogobrojna publika, koja redovito i pomno prati Ladove nastupe, dosad nije imala prilike upoznati i neka druga, manje poznata umijeća nekolicine višestruko talentiranih članova Ansambla LADO.

„Stoga je veliko zadovoljstvo predstaviti tu njihovu samozatajnu, za mnoge neočekivanu aktivnost i postaviti izložbu ulja na platnu, fotografija i tekstilnih rukotvorina naših solista. Ta će izložba posjetiteljima omogućiti uvid u kreativne dosege i svestranost naših plesača-pjevača Adrijane Mamule, Miljenka Piškorića i Željka Kveštaka. Upravo je to osnovna težnja ove izložbe: omogućiti našim plesačima-pjevačima i glazbenicima predstavljanje i u drugim umjetničkim žanrovima, ukazati na njihov istančani senzibilitet i maštovitost iskazanu i na drugim, široj publici uglavnom nepoznatim stvaralačkim područjima“ ističe Krešimr Dabo, ravnatelj Ansambla LADO.

Iskušavajući se na mnogim područjima stvaralaštva, utemeljenima na talentu i potrebi za predstavljanjem duhovnih vrijednosti, članovi Ansambla LADO posredno pokazuju kako je izvorište njihove scenske atraktivnosti i perfekcije u kompleksnosti duhovne i tjelesne usklađenosti, ali i prožimanju i upotpunjavanju različitih nadarenosti.

Izložba se može pogledati sve do 06. svibnja ove godine, a ulaz je besplatan.

Knjižica izložbe

Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." Zvonimir Ljevaković