75 godina djelovanja

Premijernim spotom LADO poziva na Plesni koncert

Ansambl LADO predstavio je novi promotivni spot, kojim publiku poziva na svoj Plesni koncert. Trailer plesnog programa Ansambla LADO ističe jedinstvenost i raznolikost hrvatske plesne, glazbene i odjevne baštine. Premijera spota je 23. svibnja u 12 sati, na službenom Ladovom YouTube kanalu. Radi se o drugom spotu iz serije LADO 75, nakon najave Korizmenog koncerta, kojom se proslavlja 75. obljetnica jedinog nacionalnog profesionalnog folklornog ansambla.

Plesni koncert Ansambla LADO izvodi se tijekom proljetne i ljetne sezone, a donosi antologijske i obnovljene koreografije. „Podravski svati“, „Ej, sviraj Pavo“ i „Linđo“ publici su prepoznatljivi svojim elementima i simbolima kroz ples i narodno ruho, a umjetnici Ansambla LADO interpretirali su ih još jednom i to u mističnom i avangardnom prostoru Stare gradske vijećnice na zagrebačkom Gornjem Gradu. Dugoj povijesti Ansambla, odana je počast kroz segment i nošnju iz koreografije „Ladarke“. Spot Ladove koreografije i poznate umjetnike donosi u suvremenoj perspektivi, vjerno prateći temeljne plesne i estetske postulate koji su desetljećima njegovani u Ansamblu LADO. Spot je režirao Frane Pamić, kojemu je ovo treća suradnja s Ladom: „Ovaj spot pokazuje kako se bezvremena i bogata baština može dinamično uklopiti u suvremeni kontekst, stvarajući most između prošlosti i budućnosti. Koliko kontrast između tradicije i misterioznog ambijenta može dodati novu dimenziju interpretaciji Ansambla LADO. Spot je pun dinamičnih kadrova koji odražavaju ljepotu, snagu i vitalnost Lada, ističući svu uzbudljivost i relevantnost tradicije u današnjem svijetu“.

Ansambl LADO zahvaljuje se Gradu Zagrebu na pomoći u realizaciju ovog projekta i mogućnosti da među rijetkima stvara umjetnost u impresivnom ambijentu Stare gradske vijećnice – Skupštine Grada Zagreba. Plesni koncert Ansambla LADO očekuje nas 26. i 27. svibnja u KD Vatroslava Lisinskog, 29. svibnja u Virovitici, 4. lipnja u Petrinji, 14. lipnja u Novalji i 16. lipnja u Ninu.

Trg Republike Hrvatske 6a, 10000 Zagreb, Hrvatska
OIB: 28251263363
MB: 3213862
Tel: +385 1 4828 472, 4828 473; Fax: +385 1 48 28 474
E-mail: lado@lado.hr
IBAN: HR6123600001101270924, Zagrebačka banka


Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." - Zvonimir Ljevaković