Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske
73 godina djelovanja

Srpanj s Ansamblom LADO

Srpanj s Ansamblom LADO

Nakon velikog koncerta održanog na Dan državnosti na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu, te koncerata na Malom Lošinju i na Picokijadi u Đurđevcu, Ansambl LADO 4. srpnja odlazi u Bosnu i Hercegovinu gdje će predstaviti program „Neka sjaji sunce svima“ u Posjušju i Vionici.

Po povratku u Zagreb, svoj samostalni koncert održat će i Orkestar Ansambla LADO 9. srpnja na Sceni Amadeo, dok će cijeli ansmabl 12. srpnja održati vokalno-instrumentalni koncert na Ljetnoj pozornici na Bundeku. Oba kocnerta počinju u 21 sat.

.

Tradicionalnu jadransku turneju ove godine započinju otvaranjem izložbe fotografija LADO / RELJEFI / TRAGOVI u Lazaretima u Dubrovniku 14. srpnja dok će dan kasnije nastupiti na tvrđavi Revelin u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara. Dvosatni plesni koncert „Neka sjaji sunce svima“ koji će tom prilikom izvesti u cijelosti je posvećen plesovima i pjesmama Hrvata koji žive izvan domovine. Sastavljen je od 16 plesnih i glazbenih brojeva i folklornih običaja Hrvata koji stoljećama žive u iseljeništvu. Zanimljivo je spomenuti kako i LADO i Dubrovačke ljetne igre ove godine obilježavaju svoje 70. rođendane.

Ovog ljeta Ansambl LADO će 17. srpnja u Solinu održati i vokalno-instrumentalni koncert pod nazivom „Mi nosimo zelen venčec“ dok će u Biogradu na Moru 19. srpnja izvesti kombinirani vokalno-instrumentalni i plesni koncert.

.

Ulaznice za koncert u tvrđavi Revelin mogu se prodaju online isključivo preko stranica www.dubrovnik-festival.hr i www.ulaznice.hr, blagajnama Dubrovačkih ljetnih igara te na ovlaštenim prodajnim mjestima koja surađuju sa servisom ulaznice.hr. Karte su u prodaji po cijeni od 200, 250 i 300 kuna.

.

Ulaznice za koncert Orkestra Ansambla LADO po cijeni od 50 kuna mogu se kupiti online te na blagajni Hrvatskog prirodoslovnog muzeja (Demetrova 1). Blagajna je otvorena od 18:00 do 22:00 na dane 6. i 8. srpnja, te na sam dan koncerta. Studenti i umirovljenici mogu iskoristiti popust kupovinom ulaznica na blagajni Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja.

.

Ulaznice za koncert na bazenu Ilirija u Biogradu na Moru po cijeni od 50 kuna mogu se kupiti online.

.

.

Raspored nastupa u srpnju:

  • 4.7. plesni koncert – Posušje, Gradska sportska dvorana, 20.30 sati
  • 6.7. kraći plesni koncert – Vionica, Otvorena pozornica Međunarodnih večeri folklora, 20.30 sati
  • 9.7. koncert Orkestra Ansambla LADO - Zagreb, Scena Amadeo 21 sat
  • 12.7. vokalno-instrumentalni koncert – Zagreb, Bundek, 21 sat
  • 14.7. otvorenje izložbe LADO / RELJEFI /TRAGOVI – Dubrovnik, Lazareti (5. lađa), 20 sati
  • 15.7. plesni koncert – Dubrovnik – Tvrđava Revelin, 21.30 sati
  • 17.7. vokalno-instrumentalni koncert – Solin, Gradina, 21 sat
  • 19.7. vokalno-instrumentalni koncert – Biograd na Moru, bazen Ilirija, 21.30 sati

Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." Zvonimir Ljevaković