Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske
72 godina djelovanja

Stručni skup u Ladu

Stručni skup u Ladu

U Ansamblu LADO se 15. veljače održao stručni skup za ravnatelje dječjih vrtića na temu ˝Uloga ravnatelja u izgradnji identiteta na temelju baštine Republike Hrvatske˝.

Uspješan je to nastavak suradnje Agencije za odgoj i obrazovanje i Ansambla LADO koji su zajednički organizirali nekoliko uspješnih skupova na temu baštine i identiteta. Ovoga puta, cilj je bio osnažiti opće i stručne kompetencije ravnatelja kao voditelja odgojno-obrazovne ustanove. Gotovo 60 ravnatelja na jednodnevnom skupu imalo je prilike čuti plenarna predavanja dr. sc. Ive Niemčić iz Instituta za etnologiju i folkloristiku, više kustosice Katarine Bušić iz Etnografskog muzeja, Tihane Šimunić i Inge Seme Stojnović iz Agencije za odgoj i obrazovanje te Krešimira Dabo ravnatelja Ansambla LADO. Uslijedile su radionice tradicijskih glazbala voditelja Orekstra Ansambla LADO Alana Kanskog i soliste Stejpana Večkovića te plesna radionica solista Vlatke Hlišć i Željka Kveštaka. Predstavljena je i plakatna postava na temu baštine dječjeg vrtića Leptir i I.B. Mažuranić.

Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." Zvonimir Ljevaković