Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske
72 godina djelovanja

Tamara Horvat nova prvakinja Ansambla LADO

Tamara Horvat nova prvakinja Ansambla LADO

Tamara Horvat postala je nova folklorna prvakinja ansambla LADO. Ova istaknuta solistica u Ladu je ostvarila zavidnu karijeru koja traje više od dva desetljeća.

Tamara Horvat ističe se iznimnim tehničkim i stilskim izvedbama različitih plesnih elemenata, kao i odličnim vokalnim izvedbama u zborskim programima. Nova prvakinja Ansambla LADO dala je veliki umjetnički doprinos mnogim točkama na repetoaru Lada, poput Smotre u širokama, Mi jim ne bumo sveču držali, Plesovi i pjesme otoka Suska, Ladarkama i mnogim drugima.

„U Ladu sam 21 godinu i ovo promaknuće za mene donosi lijepe promjene. Ponosna sam i sretna jer postati prvakinjom nacionalnog folklornog ansambla za mene je iznimna čast i uspjeh, s osjećajem jos veće odgovornosti u umjetničkom rastu. Sretna sam što je umjetničko vodstvo prepoznalo moj rad, trud i kvalitetu. Radujem se godinama koje dolaze.“

Uz prvakinju, na mjesto plesač pjevač srednje uloge promovirane su plesačice pjevačice Iva Piler i Ivana Prokop, dok je Goran Hlebec promoviran na mjesto glazbenika solista.

Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." Zvonimir Ljevaković