75 godina djelovanja

Treće izdanje festivala LADO na Mažurancu uvertira je u ljetnu kulturnu sezonu

LADO na Mažurancu festival je posvećen tradicijskoj umjetnosti, u organizaciji jedinog profesionalnog folklornog ansambla u Hrvatskoj - Ansambla LADO. Treće izdanje festivala LADO na Mažurancu ove godine organizirano je u suradnji s Manifestacijom Caffe de Matoš, a održat će se u Parku braće Mažuranić 1 i 2. srpnja. Ovaj jedinstveni festival poklon je Ansambla LADO stanovnicima i posjetiteljima Zagreba i prava je uvertira u ljetna kulturna događanja u glavnom gradu.

Programska okosnica ovogodišnjeg festivalskog izdanja dvije su premijerne izvedbe koncerta Ansambla LADO. Premijerni Ladov program Ladom po svijetu, uz neke od napjeva ciklusa Pjesme naroda Europe, sadrži nove koreografije i glazbena djela ovog, po mnogočemu posebnog programa, koji će pokazati velike izvedbene mogućnosti, svestranost i talent Ladovih umjetnika. Osim Ladovih koncerta, na pozornici Mažuranac nastupit će Zrinka Posavec te Borna Šercar's Jazziana Croatica feat. LADO. LADO u suradnji s Etnografskim muzejom u Zagrebu, donosi radionicu za djecu i stručno vodstvo kroz izložbu Intimni prostori svakodnevice, Akademija dramske umjetnosti donosi predstavu Dueti i segment suvremenog plesa, a Muzička akademija u Zagrebu nastupit će s kraćim koncertom inspiriranom tradicijskom umjetnošću. Festival donosi brojne radionice Lada, od radionice rukotvorina, tradicijskih glazbala, plesnih radionica za djecu, ali i za odrasle, posjet bogatoj riznici narodnih nošnji, prezentaciju edukativno-kondicijskog treninga LADO Hop to the Top. Na pozornici u parku Mažuranac održat će se i Prezentacija tradicijskih glazbala i revija narodnih nošnji i to u suradnji s učenicima Škole za klasični balet u Zagrebu odjela za narodne plesove. Tijekom događanja u parku organiziran je i kutak za najmlađe, Mali LADO, u kojem će djeca kroz kreativne radionice upoznati ljepote hrvatske tradicijske kulture.

Festival LADO na Mažurancu nekomercijalnog je karaktera, a ulaz na sva događanja je besplatan. Događanje je realizirano uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba, uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Zagreba. U slučaju lošeg vremena, sva događanja i koncerti, koji su predviđeni u parku, sele se u plesnu dvoranu Ansambla LADO. Sve informacije o festivalu, prijave na radionice i potrebne kontakte doznajte na službenoj festivalskoj stranici i na društvenim mrežama. Vidimo se na 1. i 2. srpnja na Mažurancu!

Trg Republike Hrvatske 6a, 10000 Zagreb, Hrvatska
OIB: 28251263363
MB: 3213862
Tel: +385 1 4828 472, 4828 473; Fax: +385 1 48 28 474
E-mail: lado@lado.hr
IBAN: HR6123600001101270924, Zagrebačka banka


Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." - Zvonimir Ljevaković