75 years of activity

Pozivamo vas na drugo izdanje festivala LADO na Mažurancu

Festival LADO na Mažurancu drugo izdanje održat će se u petak i subotu, 9. i 10. rujna. Bogat dvodnevni program donosi koncerte, radionice, predstave, izložbe i projekcije posvećene hrvatskoj i svjetskoj tradicijskoj umjetnosti. Festival je nekomercijalnog karaktera i ulaz na sva događanja je slobodan, a organiziran je u suradnji s Etnografskim muzejom i Akademijom dramske umjetnosti pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Zagreba.

Festival donosi dva premijerna koncerta Ansambla LADO i koncerte Zrinke Posavec, sastava Veja, dok internacionalnu scenu predstavljaju tenori sa Sardinije Tenore Su Remediu Orosei i izraelski Yamma Ensemble. Glazbeni program upotpunit će nastupi Gajdaškog orkestra i Muzičke akademije u Zagrebu. Pridružit će im se učenici Odjela za narodne plesove Škole za klasični balet, a na pozornici parka Mažuranac studenti Akademije dramske umjetnosti izvesti će predstavu „Životinje“. „Kapa dolje“ Priča o (ne)pokrivanju glave predstavlja izložbu Etnografskog muzeja s organiziranim stručnim vodstvom, a za mlađe uzraste rezervirana je radionica „Ornament na tekstilu“. Posebnost ovog festivala njegov je interaktivni karakter u vidu radionica; festival donosi plesnu radionicu i radionicu rukotvorina, kondicijski trening LADO Hop to the Top i posjet fundusu narodnih nošnji, sve u dvorani Ansambla LADO. Na radionice se posjetitelji mogu prijaviti do 8. rujna 2022. i to na mail administrator@lado.hr ili telefonski na 01 4828 472. Za vrijeme trajanja festivala, posjetitelji će također moći pogledati izložbu „Ladarice – čudesnih glasova vladarice!“ u drvoredu parka i video projekcije „Kolo 2.0“ na temelju predstave umjetničke organizacije de facto i Ansambla LADO.

U slučaju lošeg vremena, sva događanja i koncerti koji su predviđeni u parku Mažuranac, sele se u dvoranu Ansambla LADO. Sve informacije o festivalu, prijave na radionice i potrebne kontakte doznajte na našoj službenoj web stranici i društvenim mrežama.

Trg Republike Hrvatske 6a, 10000 Zagreb, Croatia

OIB: 28251263363

MB: 3213862

Tel: +385 1 4828 472, 4828 473; Fax: +385 1 48 28 474

E-mail: lado@lado.hr

IBAN: HR6123600001101270924, Zagrebačka banka


Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." - Zvonimir Ljevaković