Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske
74 godina djelovanja

Pozivamo vas na drugo izdanje festivala LADO na Mažurancu

Pozivamo vas na drugo izdanje festivala LADO na Mažurancu

Festival LADO na Mažurancu drugo izdanje održat će se u petak i subotu, 9. i 10. rujna. Bogat dvodnevni program donosi koncerte, radionice, predstave, izložbe i projekcije posvećene hrvatskoj i svjetskoj tradicijskoj umjetnosti. Festival je nekomercijalnog karaktera i ulaz na sva događanja je slobodan, a organiziran je u suradnji s Etnografskim muzejom i Akademijom dramske umjetnosti pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Zagreba.

Festival donosi dva premijerna koncerta Ansambla LADO i koncerte Zrinke Posavec, sastava Veja, dok internacionalnu scenu predstavljaju tenori sa Sardinije Tenore Su Remediu Orosei i izraelski Yamma Ensemble. Glazbeni program upotpunit će nastupi Gajdaškog orkestra i Muzičke akademije u Zagrebu. Pridružit će im se učenici Odjela za narodne plesove Škole za klasični balet, a na pozornici parka Mažuranac studenti Akademije dramske umjetnosti izvesti će predstavu „Životinje“. „Kapa dolje“ Priča o (ne)pokrivanju glave predstavlja izložbu Etnografskog muzeja s organiziranim stručnim vodstvom, a za mlađe uzraste rezervirana je radionica „Ornament na tekstilu“. Posebnost ovog festivala njegov je interaktivni karakter u vidu radionica; festival donosi plesnu radionicu i radionicu rukotvorina, kondicijski trening LADO Hop to the Top i posjet fundusu narodnih nošnji, sve u dvorani Ansambla LADO. Na radionice se posjetitelji mogu prijaviti do 8. rujna 2022. i to na mail administrator@lado.hr ili telefonski na 01 4828 472. Za vrijeme trajanja festivala, posjetitelji će također moći pogledati izložbu „Ladarice – čudesnih glasova vladarice!“ u drvoredu parka i video projekcije „Kolo 2.0“ na temelju predstave umjetničke organizacije de facto i Ansambla LADO.

U slučaju lošeg vremena, sva događanja i koncerti koji su predviđeni u parku Mažuranac, sele se u dvoranu Ansambla LADO. Sve informacije o festivalu, prijave na radionice i potrebne kontakte doznajte na našoj službenoj web stranici i društvenim mrežama.

Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." Zvonimir Ljevaković