75 godina djelovanja

Audio

Iz kajkavskih krajeva - vol. 3 i 4

Iz kajkavskih krajeva - vol. 3 i 4

Izdavač: Aquarius Records CD 442-12

Godina izdanja: 2013

Ovaj dvostruki CD nastavak je dvaju uspješnih nosača zvuka Iz kajkavskih krajeva vol. 1 i Iz kajkavskih krajeva vol. 2, u izdanju BeST MUSICA-a izdanih 90-ih godina.

Na dvije kompaktne ploče predstavljeno je pedesetak vokalnih, instrumentalnih i vokalno-instrumentalnih glazbenih brojeva iz sjeverozapadne Hrvatske: Podravine, Hrvatskog zagorja, Prigorja, Međimurja, Posavine, Moslavine, Turopolja, Gorskog kotara i Pokuplja koji nisu objavljeni na prva dva CD-a, a nastali su i uvršteni na repertoar LADA u proteklih petnaestak godina.


O, Isuse daj mi suze

O, Isuse daj mi suze

Izdavač: Aquarius Records CD 426-12

Godina izdanja: 2012 Krunoslav Šokac i Dražen Kurilovčan

O, Isuse daj mi suze – korizmeni napjevi Slavonije, Baranje, Srijema i Bačke.

Nosač zvuka Ansambla LADO O, Isuse daj mi suze donosi pomno odabrane korizmene napjeve zabilježene u šokačkim selima u Hrvatskoj, ali i južnoj Mađarskoj i Vojvodini. Rezultat je terenskih istraživanja Krunoslava Šokca u Baranji, Srijemu i Bačkoj, te Dražena Kurilovčana u Slavoniji.

Dobitnik je diskografske nagrade "Porin 2013" za najbolji album duhovne glazbe, dok je u kategoriji najbolja izvedba folklorne glazbe Porin dodijeljen skladbi "O, žalosna majko, Sveta Divice" s istog albuma u izvođenju Ansambla Lado.


Pri kumekovoj kleti

Pri kumekovoj kleti

Izdavač: Aquarius Records CD 385-11

Godina izdanja: 2011 Božo Potočnik

U ovom izboru našlo se popijevaka kojih su melodije zaboravljene pa ih nema ni u zapisima ni u sjećanjima. Ostalo je nešto stihova u križevačkoj tradiciji koje je autor Božo Potočnik uglazbio s velikim respektom, u želji da poveže prekinute niti tradicije u ovoj pučko-glazbenoj vrsti kojoj nije bilo posvećeno dovoljno pažnje.

Namjera je autora bila popijevke učiniti prihvatljivima novijim generacijama koje pjevaju od iskonske radosti života. Skladbe su stilski utemeljene u naslijeđu šireg kajkavskog područja, a neke je od njih praksa već potvrdila.


Vokalisti lada - križu sveti...

Vokalisti lada - križu sveti...

Izdavač: Aquarius Records CD 365-11

Godina izdanja: 2011

Vokalisti Lada naziv je vokalnog ansambla u kojem pjevači/plesači Ansambla LADO na reprezentativan način izvode vokalnu glazbenu tradiciju južnohrvatskih prostora. Ovaj prvi samostalni nosač zvuka zamišljen je kao hod kroz najzanimljivije dijelove crkvene godine: božićni napjevi i kolende, marijanski napjevi, korizmeni i uskršnji napjevi.

Predstavljeni napjevi u izvedbama Vokalista do sada su više puta nagrađivani brojnim, prestižnim, glazbenim nagradama (Porin, Orlando, Barokne večeri u Varaždinu...).


Glazbeni spomenar Ane Kelin

Glazbeni spomenar Ane Kelin

Izdavač: Aquarius Records CD 342-10

Godina izdanja: 2010

Pjesme koje je u svojoj dugoj i neponovljivoj karijeri pjevala Ana Kelin raznovrsne su; neke vedre i vesele, neke tužne, žalovite. Iz različitih su krajeva i zvučno nam oslikavaju životne sudbine i duševna stanja neznanih ljudi iz Međimurja, Dalmacije i Primorja, Prigorja i Hrvatskog Zagorja, Podravine, Like, Pokuplja, Bilogore i Moslavine, Baranje, Slavonije, iz austrijskog Gradišća...

Otpjevala ih je i snimala samostalno, uz pratnju svirača Ansambla LADO i/ili uz Ladarice, te uz mandolinski sastav i/ili Tamburaški orkestar HRT-a.


Trg Republike Hrvatske 6a, 10000 Zagreb, Hrvatska
OIB: 28251263363
MB: 3213862
Tel: +385 1 4828 472, 4828 473; Fax: +385 1 48 28 474
E-mail: lado@lado.hr
IBAN: HR6123600001101270924, Zagrebačka banka


Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." - Zvonimir Ljevaković